STOP! POLITIKAI ALKOHOLPROPAGANDA! NEMET KELL MONDANI AZ IVÁS NÉPSZERŰSÍTÉSÉRE!

Magyarországon rémisztő méreteket öltött az alkoholizmus, minek következtében jelenleg közel 1 millió magyar ember vált ennek a szenvedélybetegségnek a rabjává, és a 90 %-uk fel sem ismeri a halálos függőséget. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO), és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján tragikus, és sokkoló kép rajzolódik ki a magyar társadalmat mérgező alkoholizmusról. Évente rengetegen halnak bele az italfogyasztás szövődményeibe, például csak a májzsugorodás több, mint 7 ezer ember életét ragadja el minden évben. Az alkoholfogyasztás másik rettenetes velejárója a családon belüli erőszak, és a nők sérelmére elkövetett bántalmazás, mely sok esetben halálos áldozatot követel.
Számos téveszme is erőteljesen rásegít a napi italfogyasztás meg indoklására, történetesen ilyen az egyik legközkedveltebb érv, hogy az alkohol jót tesz a szívnek, és az érrendszernek. Azonban ennek az állításnak semmiféle tudományos alapja nincsen, ahogy azt több szakorvosi szervezet megállapította, köztük az Európai Kardiológusok Társasága is.

Éppen ezért a lehető legnagyobb felelőtlenség, és politikai cinizmus a kormány részéről az alkoholfogyasztás népszerűsítése, és a magyar nemzeti karakterhez való kapcsolása. Orbán Viktor miniszterelnök szerint a pálinka „a felfogása szerint alapvető élelmiszernek minősül”. Ártó, és bűnös szavak ezek egy olyan országban, ahol 1 millió ember alkoholista, és sok ezren halnak meg évente a nyakló nélküli italozásban.

Végh Edvárd