Stummer János: A magyar egészségügyet Orbánék belökték a szakadékba!

Emlékeznek még erre a reklámra? Tudják, a “sportszeletes csávóra”. Jót akart a fiú, na, aztán mi lett belőle, ugye. Hát, valami ilyesmi a helyzet Orbánnal, meg ezzel az orvosbéremeléssel is.
A mi kis köpcös sportszeletes csávónk ugyanis most lökte be a magyar egészségügyet a szakadékba. Dicsekszik vele, persze, de nem több ez, mint politikai útonálló ócska kommunikációs trükkje. Egy ordas átverés.
Az érvek és a kérdések hosszan sorakoznak, vitafórumokon, belsős EÜ-csoportokban, nyilatkozatokban. Mindenki fogja a fejét, hogy mi lesz ebből. Kásler miniszter meg néz azokkal a kedves szemeivel meredten, s mondja széttárt kezeivel: hát most mit mondjak erre?
Hát hogy lemondok, mondjuk. Például azt. Lemondok, mert gyáva voltam a Nagyfőnök szemébe vágni, hogy ez, amire készül, őrültség.
Nagy volt a baj eddig is a kórházakban. Még vírus se kellett hozzá, ez csak a felszínre hozta a bajt. Tudták ők is, hogy baj van, mégsem tettek semmit. Most meg egyik napról a másikra átnyomták ezt a törvényt a kétharmadon.
Ez egy alkalmatlan kormány. Lélegeztetőstől, jegybankostól, határzárastól, lázméréstől, béremelésestől, jachtostól, lőrincestől, mindenestől.
Egy alkalmatlan kormány egy alkalmatlan miniszterelnökkel az élén, akinek láthatóan meghaladja a képességeit ez a járvány, mert sem az egészségügyi, sem a gazdasági katasztrófát sem képes elhárítani.