Stummer János: Gagyi lélegeztetőgépeket vásárolt a kormány – Ki a felelős Miniszterelnök Úr?

0

Miniszterelnök úr, mondja csak, olvasta a tegnapi Magyar Hangot? Én igen. Volt benne egy cikk a maguk lélegeztetőgépeiről, amiket Kínából rendeltek. Meg kell mondjam magának, nem volt túl bizalomgerjesztő, amit olvastam.

Azt mondják, a maguk Kínából nagy dirrel-durral behozott lélegeztetőgépei csak otthoni használatra alkalmasak. Maguk meg beállították azokat az intenzív osztályokra. Megnéztem magamnak ezt a Resmed Lumis 150-et magamnak én is a gyártó honlapján, és tényleg. Jó a formaterv, nem is csoda, hogy megtetszett maguknak. Csak épp arra nem jó, amire vették.

Miniszterelnök úr, szóljon oda Gulyás Gergelynek, hogy túrja át a postafiókját, ma reggel küldtem maguknak egy levelet. Magának címeztem, mert maga a vírus elleni védekezéshez teljes felhatalmazást kapott Vezénylő Tábornok, szóval szerintem maga itt az illetékes.

Legyen kedves válaszoljon nekem azokra a kérdésemre, hogy hány ilyen gépet vettek, ki hagyta jóvá ezeknek a gépeknek az egészségügyi alkalmazhatóságát, melyik intenzív osztályok kaptak ezekből, s mennyibe kerültek ezek a gépek a magyar adófizetőknek?

Máskor meg szerintem jobban olvassák át a fürkészek a prospektust, mielőtt belecsapnak a kínai üzlettársak tenyerébe. Emberéletek múlhatnak rajta ugyanis.

 

Miniszterelnök úr, mondja csak, olvasta a tegnapi Magyar Hangot? Én igen. Volt benne egy cikk a maguk…

Gepostet von Stummer János am Mittwoch, 13. Mai 2020