Stummer János kegyetlenül kiosztotta Ádert

Mit fogott ma, Elnök úr? Nem volt nagyon hideg a parton, remélem. Pedig nagyon fújt ez a fránya kora tavaszi szél, csak nem fázott meg. Aggódunk magáért, tudja. Rég láttuk, legutóbb szilveszterkor. Reméljük jól van, tudja, minden élet számít. Nekünk a magáé is.
Elég sok a bajunk mostanában, nem tudom hallgatja-e a kis zsebrádióján ott kint a parton a híreket. Van most ez a koronavírus-járvány, tudja. Elég sokan halnak meg benne mostanában és még többen veszítik el a munkahelyüket, a kenyeret az asztalról.
Össze kéne hajtogatni lassan ott azt a széket, beszedni a botokat és be kéne menni a munkahelyére, kedves uram.Tudja, a Sándor-palotába. Aztán el kellene menni a kórházakba, oda kellene állni a cserben hagyott családok mellé.
No nem úgy persze, mint egy magafajta hobbi-elnök, hanem mint egy valamirevaló köztársasági elnök. Kicsit rázza már meg magát, legyen olyan jó. Ha már a csinos kis fizetése ott csilingel minden hónap elején a bankszámlán.
A first lady majd megpucolja azokat a keszegeket, ne vesződjön vele. Fáradjon inkább be a munkahelyére, legyen kedves.

 

Áder János, köztársasági elnök.

 

szerző és forrás. Stummer János, a Jobbik parlamenti képviselője és az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának az elnöke.