Súlyos bukás közeledik!

EGYRE JELENTŐSEBB AZ ELLENZÉK ELŐNYE A FIDESSZEL SZEMBEN

– derül ki a Publicus Intézet friss felméréséből.

Ismeretes: bár a kutatóintézetek többsége már tavaly ősz óta folyamatosan az ellenzék előnyét méri a kormánypártokkal szemben, a Publicus most még a korábbiaknál is szignifikánsabb előnyt mért.

Mialatt a tavalyi év utolsó negyedévében az ellenzék előnye 3-4 százalékpontos volt, ami bár szavazattöbbséget jelentett, a választási rendszer egyenetlenségei miatt mandátumtöbbséget nem,

MOSTANRA AZ ELŐNY 5-6 SZÁZALÉKPONTRA NŐTT, AMI MÁR ENYHE MANDÁTUMTÖBBSÉGET IS JELENTHET A 2022-ES VÁLASZTÁSON.

További rossz hír a Fidesznek, hogy az ellenzék ezt az előnyt a bizonytalanok táborából szedhette össze, a bizonytalan szavazók aránya hónapról-hónapra csökken (39 százalékról 33 százalékra), ami arra utal, hogy az ellenzéknek nagyobb tartalékai lehetnek, mint a kormánypártoknak.

További trendnek látszik az ellenzéken belül a Jobbik relatív erősödése, elsősorban a Momentum kárára, főként, ami a vidéki területeket illeti.

A pártok támogatottsága februárban a következőképp alakul a Publicus szerint: az MSZP 5, a Jobbik 7, a DK 8, a Momentum pedig 5 százalékon áll az összes megkérdezett körében, a Fidesz-KDNP-t pedig a teljes népesség 29 százaléka támogatja (ez legutóbb még 30 volt).