Súlyos figyelmeztetés Szlávik Jánostól: Akár allergiának is tűnhet a Covid

Az infektológus főorvos szerint a most domináns koronavírus variánsok olyan tüneteket okoznak, amelyek összetéveszthetők az allergiás tünetekkel.

Fejfájás, éjszakai izzadsás és orrfolyás esetén, vagyis egyszerű allergiás tünetek észlelésekor is elképzelhető, hogy koronavírusban szenvedünk – fejtette ki a szakértő a Mokkában.

Mint Szlávik magyarázta: azt nem tudjuk, hogy a járványban mikor lesz vége, de bármenyiire is jobban terjed most a vírus, nem okoz annyira komoly tüneteket, mit a korábbi hullámokban. Bár Európában mindenhol emelkedik az esetszám, ezzel egyidőben nem kerül be a kórházakba sokkal több ember tödőgyulladás miatt és lélegeztetőgépen sincsenek annyian, mint azelőtt – hangzott el a főorvostól.

Ugyanakkor Szlávik János felhívta a figyelmet, hogy a mostani variánsok gyermekeknél is okozhatnak akár sokszervi gyulladásos betegségeket, és náluk is tapasztalható lehet több hónapig tartó gyengeség, fárdaékonyság és koncentrációs zavarok, így az orvos az ő oltásukat is szükségesnek látja.