Szabó Szabolcs: Óriási pofont kapott Orbán Viktor egy nyugdíjastól!

A napokban jelent meg a legújabb képviselői hírlevelem, amely megtalálható a csepeli és soroksári postaládákban. Szokásos módon a legfontosabb információkat online formában is kitesszük, ide a Facebookra.

 

Helyretette Orbán Viktor hazugságait egy csepeli nyugdíjas

Orbán Viktor az adófizetők pénzén kampánylevelet küldött minden nyugdíjasnak, így a csepeli és soroksári időseknek is, melyben a választás előtti osztogatásaik nagyszerűségéről értekezett. A levél sokakat felháborított. Egy csepeli nyugdíjas pedagógus papírra is vetette gondolatait.
Kedves levelet kaptam ma elsőbbségivel Orbán Viktortól, Tisztelt Nyugdíjas Honfitársam megszólítással.

 

A levél kapcsán a következő gondolatok fogalmazódtak meg bennem:
1) Az első bekezdésben azt írta nekem a miniszterelnök, hogy „sikerült megfékeznünk a vírust”. Én meg azt hallom, hogy 31 ezer ember halt meg, ráadásul éppen most emelkedik meredeken a negyedik hullám görbéje. Egyre több a haláleset, egyre több a fertőzött! Ennek legfőbb oka az, hogy a kormány teljesen elengedte a védekezést. Vadászati világkiállítást rendezett, támogatta a CÖF-ös Békemenetet, focimeccseket rendezett, és egyetlen védekezésként kizárólag a vakcinát preferálta. Nem volt jó, és most sem jó a tömegtájékoztatás, így nem tudjuk, hogy kik kerülnek be a kórházakba, oltottak, vagy nem oltottak, és milyen vakcinával, és hány darabbal oltottak. Így aztán, mivel a lakosság nagy része tájékozatlan, egy része nem hisz a vakcinában, az oltottak száma nem emelkedik 61% fölé, holott korábban a kormány azzal dicsekedett, hogy a legjobban átoltott lakosság Európában a magyar. De hol van az már! A portugálok például 90%-nál tartanak, és zárt tereken ennek ellenére hordják a maszkot.
2) Orbán azt írja nekem, hogy jövőre várható a 7% körüli gazdasági növekedés, és emiatt minden nyugdíjas 80.000 forintos nyugdíjprémiumot kap. Tudnivaló, hogy a nyugdíjprémium intézményét még a Bajnai kormány vezette be 2009-ben, amely évente maximum 80 ezer forint lehet, és az államnak fizetni kell akkor, ha a GDP növekedése várhatóan nagyobb lesz, mint 3,5 százalék. Nem emlékszem, hogy a korábbi években idáig ezt az összeget megkaptuk volna a Fidesz kormánytól. Egyébként azt hiszem, hogy a ma reggeli hírekben hallottam éppen, hogy Varga Mihály kijelentette, nem biztos, hogy meglesz a 7%.
3) Orbán azt is írta, hogy dolgozik azon, hogy a 13. havi nyugdíjat visszaépítse, „amelyet korábban a baloldali kormány eltörölt, elvett Önöktől”. Célja, hogy 2022. februárjában a teljes összeget visszakapjuk. Teljesen hülyének nézi a nyugdíjasokat Orbán, mert azt hiszi, hogy mindenki amnéziás. Sok mindenre nem emlékeztem én sem pontosan, de ma utánanéztem. A 13, havi nyugdíj tervezetét Medgyessy Péter nyújtotta be 2002. októberében. Az akkor ellenzékben lévő Fidesz nem szavazta meg a törvényjavaslat részletes vitára bocsátását, másrészt 2002. december 17-én nem vett részt a zárószavazáson. Aztán Mádl Ferenc köztársasági elnök megfontolásra visszadobta a törvényt, majd téli szünet következett. A 2003. évi tavaszi ülésszak elején az akkori baloldali-liberális kormány változatlan tartalommal ismét benyújtotta a törvényjavaslatot. Az újabb szavazás 2003. február 4-én volt, de a jelenlévő ellenzéki fideszes képviselők nem szavazták meg, a többségük pedig igazolatlanul nem jelent meg a szavazáson, így többek között Orbán Viktor sem volt jelen a szavazáson! Aztán 2008. második felében Magyarországot is elérte a pénzügyi-gazdasági világválság, és jöttek a megszorítások. A 2009. márciusában benyújtott törvényjavaslat kimondta a 13. havi nyugdíj végleges kivezetését a rendszerből. Helyette bevezették a nyugdíjprémium intézményét. Tehát a nyugdíjprémiumot is a baloldali-liberális többség vezette be, fizették hosszú éveken keresztül, és sok év után végül ők vonták vissza. Önöknek pedig 12 év kormányzás után csak a 2022. évi választások közeledtével jutottak eszébe a nyugdíjasok, miközben annak idején még nem csak 13. havi, hanem 14. havi nyugdíjat követeltek.
4) Azt írja Orbán, hogy a kormány továbbra is biztosítani fogja az inflációkövető nyugdíjemeléseket. Jó, ha mindenki tudja: Orbánék törölték el a svájci indexálást, és helyette 2010-ben vezették be az inflációkövető indexálást. Ha a svájci indexálást megtartotta volna a kormány, akkor egy átlagnyugdíjas ma147.000 Ft helyett, havi 175.000 forintot kapna, vagyis a nyugdíjasok fejenként emiatt minden hónapban elvesztettek több mint 25.000 forintot. Ez egy év alatt 300.000 forintot, 12 év alatt pedig…
Miniszterelnök Úr! Ön nem mond igazat!

(Egy csepeli nyugdíjas pedagógus)