Szabó Szabolcs: Retteg a Fidesz, mutatom is mitől!

“Nagyon fél a Fidesz, most épp’ a Médiatanács meg az ÁSZ vezetőinek benetonozásán dolgozik”

 

– jelentette ki Szabó Szabolcs, Csepel-Soroksár országgyűlési képviselője.

Október 31-ei hatállyal lemondott posztjáról Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, egyben a Médiatanács elnöke – írja a 24.hu.

Karas lemondásával lehetősége lesz a fideszes csicskakétharmadnak dönteni az utódjáról, ezzel kilenc évre bebetonozva a Médiatanács új vezetőjét.

A hírre Facebook-oldalán reagált Szabó Szabolcs, Csepel-Soroskár országgyűlési képviselője. Mint írta, nagyon fél a Fidesz, most épp’ a Médiatanács meg az ÁSZ vezetőinek bebetonozásán dolgozik.Hozzátette:

“A csak fideszes delegáltakból álló Médiatanács eddigi vezetője korábban ügyvédként a Fidesz frakciónak, meg Simicskának dolgozott. Nem is volt meglepő ezek után, hogy a Médiatanács élén is pártkáderként viselkedett. Most azért mond le, hogy őt áttegyék az ÁSZ felső vezetőjének, helyére meg 9 évre kinevezzék az NKE mostani rektorát (Koltay András), aki korábban már volt tagja a Médiatanácsnak. Szintén fideszes jelöltként.”

Szóval megy a trükközés. De Szabó Szabolcs szerint próbálkozhatnak akárhogy, a kormányváltás után a média területén is rendet fognak tenni.

A képviselő szerint sokszínű média, valódi közszolgálati média kell.

“Erre is szavazott eddig 545 ezer ember a második fordulóban az előválasztáson. Ma még lehet szavazni, senki ne hagyja ki!”