Szabó Tímea: El kell takarítani a kormányt minél előbb!

0

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője az ellenzék hétfői, Suzuki-gyárnál tett látogatása kapcsán azt mondta napirend előtt kedden az Országgyűlésben: a 2,6 milliárd forint állami támogatást kapott cégtől kirúgták azt az embert, aki szakszervezetet akart szervezni, ez pedig azt bizonyítja, hogy az autógyártó alkalmazni akarja a 400 óra túlmunkát.

Orbán Viktor egy olyan Magyarországot akar, ahol a dolgozók éhbérért, kiszolgáltatva, heti hat napot dolgoznak – mondta, hozzátéve, minden olyan vállalatot ellenségnek tartanak, amely a magyar embereket kizsákmányolja.

Közölte, Orbán Viktor hatalomra kerülése óta hadjáratot folytat a magyar dolgozók ellen, ilyet csak olyan miniszterelnök tesz, aki “utálja saját országát”. Rögzítette: nem fognak beletörődni sem a dolgozók, sem a szakszervezetek, sem az ellenzéki pártok a munka törvénykönyvének módosításába. Tisztességes munkakörülmények kellenek és el kell takarítani a kormányt – hangoztatta.    

Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára szerint ha az ellenzéknek igaza lenne a munka törvénykönyvének módosításával kapcsolatban, akkor hosszú sorok tüntetnének a januári bérek kézhez kapása után. De csak önök tüntetnek – tette hozzá.

A Suzukinál kialakult konfliktusról azt mondta, a jogszabályok biztosítják a munka világában a szerveződés védelmét.

Forrás: MTI