Szabó Tímea: Novák Katalin szerint életszerűtlen a pedagógusok béremelése!

Novák Katalin szerint életszerűtlen a pedagógusok béremelése. Még szerencse, hogy Novák Katalin a havi 3 milliós fizetése mellől eldönti, hogy mi az életszerű. Ennek hamarosan vége lesz.

De azzal egyetért, hogy emelni kellene.
Sajtótájékoztatót tartott a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs, ahol a sajtó munkatársai Novák Katalintól is kérdezhettek.
A 444 szúrta ki, hogy a családokért felelős tárca nélküli miniszter olyan kérdést kapott az ATV-től, hogy gondolkozik-e a kormány a pedagógusbér számításának megváltoztatásán.

A pedagógus életpálya nem minimálbérhez kötött. Ilyen értelemben ez egy olyan felvetés, ami megváltoztatná a mostani logikáját a pedagógus életpályának. Én nem érzem azt életszerűnek, hogy változtassunk a jelenlegi logikán alapjaiban. Azon, hogy egyébként a pedagógusoknak a bérét kell emelni, ezzel nem tudnék vitatkozni és nem is szeretnék

– adta meg a kérdésre a szilárd logikán alapuló választ a miniszter, aki jelezte, hogy a kormány azon dolgozik, hogy a béremelés még ebben a ciklusban megvalósulhasson.

A 2013-ban bevezetett pedagógus életpályamodell értelmében a tanárok bértáblájának nem a mindenkori, hanem a 2014-es minimálbér az alapja, ami 101 500 forintos összeget jelent.

Novákkal ellentétben néhány napja a Hegyvidék fideszes képviselő-jelöltje, Fürjes Balázs viszont arról beszélt, hogy még a választások előtt emelni kellene a tanárok bérét.