Szabó Tímea: „Orbán a söpredékkel barátkozik”

0

A Párbeszéd nevében parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményeztem, hogy kiderítsük: hogyan is került Magyarországra és kért menedékjogot Macedonia volt korrupt miniszterelnöke – írja a Facebook oldalán Szabó Tímea a PM frakcióvezetője.

Orbán Viktornak elég sok mindent kellene tisztáznia: hogyan került ide Nikola Gruevszki Macedoniából útlevél nélkül?

Tényleg Orbán Viktor házában szállt meg ez az ember, aki kétéves börtönbüntetésének letöltése elől menekült el otthonról? Mert ha igen, akkor bizony Orbán csúnyán megsértette hazánk törvényeit azzal, hogy illegális migránst bújtatott otthonában.

Miért nem a tranzitzónában folytatják le a menekülteljárást, ha Orbán szerint minden menedékkérőnek ott kell várakoznia (korábban ráadásul étlen-szomjan)?

Miért nem küldték vissza Szerbiába, mint a többi menekültet? Orbán Viktorra nem vonatkoznak a saját bevándorlási törvényei?

Ha köztörvényes bűnözők jönnek ide menekültként, akik történetesen Orbán haverjai, ők nem veszélyeztetik hazánk biztonságát?

Megannyi kínzó kérdés, amit a parlamenti bizottságnak meg kell vizsgálnia. Remélem, minden parlamenti párt csatlakozik a kezdeményezéshez, és kibogozhatjuk ezt a kacifántos ügyet.

Amúgy meg gratulálok Orbánnak ahhoz, hogy a söpredékkel barátkozik megint.

 

Forrás: Szabó Tímea (PM)