Szabó Tímea: Orvos és ápoló hiány miatt nem nyit ki a kiskunhalasi járványkórház!

❗Ma a kiskunhalasi járványkórházból megtudtam, hogy bizony orvos- és ápolóhiány miatt nem tud kinyitni az intézmény. ❗Miközben a kórházak intenzív osztályai lassan megtelnek, és Kásler maga november elejére ígérte a nyitást, addig a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az EMMI nem adja ki az újranyitáshoz szükséges engedélyt. 👉 Ennek oka, hogy bár az erre a célra épült milliárdos járványkórházban minden berendezés rendelkezésre áll, nincs elég orvos és ápoló, aki működtetni tudja azokat.
👉 Összesen 196 dolgozóra lenne szükség, és a kiskunhalasi városi kórház ebből 68 ember tudna biztosítani, a maradék személyzetet (orvos, ápoló, betegszállító stb.) más kórházakból kellene átvezényelni, de ezt még Kásler minisztériuma nem oldotta meg.
❗Ma megkérdeztem Káslertől, hogy mikorra várható a járványkórház nyitása, amire nemes egyszerűséggel annyit válaszolt, hogy amikor szükség lesz rá.
❗Hát ehhez képest napi 5 ezer megbetegedés van, 600 ember van lélegeztetőn, és egész Európában nálunk terjed most a leggyorsabban a járvány.
❓Miniszter úr, minek építették azt a kórházat, ha üresen áll? Meddig veszélyeztetik a covidos és nem covidos betegek életét?
#Párbeszéd #kormányváltás