Szakad a Kis Gömböc: Az összeomlás szélére sodródott a Fidesz – már nyíltan beszélnek Fidesz-holdudvar képviselői arról, mi jön

0

Nem elég, hogy a 2010 utáni történetének legnagyobb választási vereségét szenvedte el a Fidesz az őszi önkormányzati választásokon, mára már az is biztos, hogy kicsapják őket a nyájból.

Ugyanis szinte biztos, hogy eltávolítják a Fideszt a Néppártból. Erről nem mi, hanem G. Fodor Gábor a a Századvég elnöke, a Fidesz egyik legnagyobb megmondóembere beszélt leplezetlenül:

A Hír TV szerdai Csörte című műsorában G. Fodor Gábor, a Századvég elnöke kijelentette: a Fidesz nem lesz az Európai Néppárt tagja. G. Fodor azt mondta, a bevándorlás a kulcskérdés, és ezen fog “elmúlni”, eldőlni a Fidesz néppárti tagsága, és “ebben a kérdésben a Néppárt mozdult el”.

Az persze, hogy mi lesz a magyarázat arra, hogy kivágják a Fideszt a Néppártból még nem tudni. Könnyen lehet, hogy Orbánék előbb fognak dobbantani, mint hogy meghozza az európai vezető párt a döntését. De ez csak álca.

A valóság ugyanis az, hogy Már Donald Tusk asztalán van a “három bölcs” jelentése a Fideszről – írja a Népszava brüsszeli tudósítója. Gulyás Gergely az atv.hu-nak adott szilveszteri interjújában azt mondta Tuskra hivatkozva: a Néppárt egyetlen tagpártja sem akarja kizárni a Fideszt.

Arra, hogy kizárják-e a Fideszt, vagy kilép, a műsorban az hangzott el, hogy “mindegy is”. G. Fodor ezzel kapcsolatban azt válaszolta: “majd megállapodnak valamiről”. A műsorvezető, M. Dobos Marianne kérdésére, hogy “ha a Fidesz nem lesz a Néppárt tagja, teljesen mindegy, hogy milyen módon”, G. Fodor még azt is elmondta: “nemrég beszélgettem Semjén Zsolttal, és ő azt mondta, hogy a KDNP meg a tagja marad”.

És hogy mit jelent pontosan az, ha Orbánék kikerülnek a Néppártból? Gyakorlatilag teljes összeomlást. Ugyanis nemzetközileg teljesen eljelentéktelenedik nem csak a Fidesz, de a magyar kormány is, Orbán terve pedig, hogy meghatározó európai politikus legyen végérvényesen füstbe megy.

Forrás és bővebben:https://balramagyar.hu/2020/01/03/az-osszeomlas-szelere-sodrodott-a-fidesz-mar-nyiltan-beszelnek-fidesz-holdudvar-kepviseloi-arrol-mi-jon/?fbclid=IwAR3eJAm8ytWD7uMNUZb1yjg-BeKAQQVajjZ-QOOrHJPABo1ld3xrF4XVy2A