Szakértő: Orbán Viktor erős pszichiátriai kezelés alatt áll!

0

Orbánt vajon lehetséges, hogy skizofréniával kezelik, és emiatt mutat furcsa viselkedési formákat? Ezért nyújtogatja a nyelvét? Vagy milyen betegség áll a roppant furcsa viselkedése mögött? Lehet, hogy épp a gyerekkori bántalmazások váltották ki ezt! Fontos kérdés, hogy szabad-e beteg embert bántani, szidalmazni. Szerintem nem, ezért ha megvan a lehetősége, hogy Orbán Viktor skizofrén beteg, nem szabad piszkálni és bántani őt! Ugye? Mert ez lesz ami most van! Diktatúra!

A felvételen látható szájmozdulatok erős pszichiátriai gyógyszerek mellékhatásaira is utalhatnak… sőt utalnak is.

Orbán Viktor az ATV híradójának felvételén a háttérben áll, és megdöbbentő szájmozdulatokat tesz, amilyeneket egészséges ember nem produkál, ezért alkalmatlanná tehetik vezető pozíció betöltésére.

 

Orbán nyelve

 

A felvétel után tisztázni kell a helyzetet, Orbánnak nyilatkoznia kell, hogy kezelés alatt áll-e vagy sem, és ha igen, akkor milyen betegséggel kezelik.

Szakemberek szerint a felvételen látható jelenség oka többféle lehet, de leggyakrabban a Tardive Dyskinesia jelenségével azonosítják, amelyet skizofrénia és más pszichiátriai betegségek ellen használt gyógyszerek szedése is kiválthat.

Erről a tankonyvtar.hu weboldalon találsz részletes leírást.

A szakirodalom szerint a leggyakoribb tünetek a nyelési nehézség, csámcsogó szájmozdulatok, az ajkak gyakori nyalogatása, nyelvkiöltögetés, a száj körkörös bizarr mozdulatai, a beteg a nyelvét nem tudja kinyújtva tartani.

A tüneteket a gyógyszeradag csökkentésével lehet mérsékelni, vagy más gyógyszert kell alkalmazni, de figyelembe kell venni, hogy ez miképpen befolyásolja az alapbetegséget.

A látható kényszeres mozgásokat másfajta gyógyszerek és szerek is kiválthatják, de legsúlyosabb esetben skizofrénia kezelésekor is megjelenhetnek.

A szakirodalom a skizofréniáról a következőket írja:

“A skizofrénia nem egységes kórkép, összefoglaló neve a pszichotikus állapotok közé sorolt agyi betegségeknek”.

Menjünk most egy kicsit tovább.

A következő lehetséges dolog az a skizofrénia a különböző szerepekben való működés lassan előrehaladó, folyamatos zavarát eredményezi – elsősorban a munkahelyen és a magánéletben. A rendszeresen megjelenő és folyamatosan súlyosbodó tünetek skizofréniára utalhatnak. A skizofrénia (schizophrenia) tünetei nagyfokú változatosságot mutathatnak. A beteg időről időre különbözőképpen viselkedhet. Néha nagyon izgatott vagy zaklatott lesz, máskor egy transzszerű állapotba kerülhet, megint máskor pedig mozdulatlan, válaszképtelen állapot alakulhat ki (catatonia), ám az is előfordulhat, hogy az idő nagy részében teljesen normálisan viselkedik.

 

Soros György üzletember és Orbán Viktor miniszterelnök./Kép. olkt.hu

 

Téveszmék – nem a valóságból táplálkozó személyes hit, például paranoia (követnek valakit, összefogtak valaki ellen, valaki erősen közeledik felé, vagy egy csúnya mumus ember üldözi. Lásd: Gyurcsány fóbia vagy Soros György bérencei, vagy maga Soros György) vagy nagyzásos és urizálós téveszme.

A Gyurcsány Ferenccel folytatott TV vita a választások elött.

 

Bizarr téveszmék:

“például valaki azt hiszi, hogy marslakók szabályozzák a gondolatait. Hallucinációk – nem létező dolgok észlelése, például képzeletbeli hangokat hallása.
Inkoherencia (összerendezetlenség) – logikátlan gondolatok.
Érzelemmentesség, vagy nem megfelelően kimutatott érzelmek.
Folyamatos olyan érzés, hogy valaki figyeli.
Munkahelyi, illetve társasági helyzetekben nem megfelelő viselkedés.
Társasági izoláció.
Problémák a személyes higiéniával.
Ügyetlen, koOrdinálatlan mozgás.”

Általánosságban a skizofrénia tüneteit három főbb kategóriába lehet sorolni: negatív, pozitív és kognitív tünetek.