Szakértők: Az év második felében 800 forint felett lehet a benzin ára

A DK árnyékkormánya szerint felelős intézkedésekkel az 500 forintot sem érné el.

Szakértők szerint 2023 második felében még a mostani áraknál is többet fizethetünk majd a benzinért; vannak, akik a 800 forintos literenkénti árat sem tartják elképzelhetetlennek.

A gazdasági prognózisok szerint Kína 2023 második felére újra kinyithat a most berobbant Covid-járvány lecsengése után, ekkor pedig felszippanthatja a nyersanyag-kapacitásokat. Az ázsiai ország kőolajból napi 11-12 millió hordót szerezhet be, ez a kereslet pedig alaposan felhajthatja az árakat. Az üzemanyagárakat a dollár árfolyama is befolyásolja.

A DK árnyékkormánya szerint felháborító, hogy a kormány az orbáni infláció, a történelmi élelmiszerdrágulás, és a hétszeres rezsiemelés mellett a benzinár további emelkedésével is sújtja a családokat.

Az Árnyékkormány már decemberben bebizonyította, hogy felelős intézkedésekkel az üzemanyag ára a literenkénti 500 forintot sem érné el, és hiány sem alakulna ki a kutakon. Egyértelmű, hogy az árak ilyen mértékű elszállása egyedül az Orbán-kormány felelőssége. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy megfizethető legyen a benzin a családok számára.

– jelentette ki az MTI-hez eljuttatott közleményében ennek kapcsán Varju László DK-s képviselő, az Árnyékkormány energia- és rezsiügyi árnyékminisztere.