Számla nélkül oké a lélegeztetőgép, okosba? Lopnak…Ma már erre közönyös a magyar. Leszarja. Mert mindenki lop, oszt jónapot!

517 milliárd forint közpénz elköltésével nem tud elszámolni Orbán külügye.Húúúúúúúúú! Annyi pénz nincs is!….Jórészét meg ellopták.

Nem tudni mire költött tavaly a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) 517 milliárd forintot, a tárca 113 oldalas költségvetési beszámolójából ez nem derül ki, írja a Népszava. A lap szerint ez azért különös, mert tavaly a külügy munkatársai több száz milliárd forint értékben vettek túlárazott és sokszor használatlan (non-invazív), illetve szükségtelen lélegeztetőgépeket. A hírek szerint mintegy 20 ezer darabot szedtek össze végül a kormány “portyázói”, miközben ennek tizedéhez elegendő személyzet áll rendelkezésre itthon.

A kormány és a külügy az elmúlt egy-másfél évben kitartóan hallgatott a kínos részletekről, és azzal a süketeléssel hárították el az érdeklődőket, hogy “a pénz nem számít, ha emberéletről van szó”.

A cikkben azt írják, hogy a kormány most benyújtotta a 2020-es költségvetés elszámolását a parlamentnek, ebben a külügy költéseit 113 oldalon részletezik, ám pont a lélegeztetőgép-ügy maradt ki az elszámolásból. Sőt, a élegeztetőgép mint szó, ebben az összefüggésben nem is szerepel a beszámolóban. Pedig tavaly nyáron a külügyben Szijjártó Péter miniszter még jutalmakat is osztogatott az akcióban rész vevő diplomatáknak.

 

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Ennek ellenére az anyagban csak annyit írnak, hogy a külképviseletek 559,2 milliárd forint pluszforrást kaptak orvosi eszközök beszerzésre. Ebből 517,55 milliárdot ki is fizettek, ám az, hogy kinek, milyen számlák alapján és mire, az már nem derül ki a beszámolóból, holott pár oldallal odább más témában pár millió forintos tételekről is elszámolnak, ahogy az államháztartási törvény szerint szükséges.

A múlt évi költségvetés végrehajtásáról jelentést készít az Állami Számvevőszék is, ám mindeddig nem hozták nyilvánosságra a jelentésüket. Meg lennénk lepődve, ha az állami szerv elítélné a szabálytalan kormányzati lépést.