Szándékosan köhögik le a járókelőket Kecskeméten

0

A hiros.hu szerint Kecskeméten néhány fiatal szándékosan köhögi le a járókelőket, merő szórakozásból.

hiros.hu március 20-án tette közzé az alábbi megdöbbentő írást, amelynek szerzője arról számol be, hogy Kecskemét belvárosában fiatalok miként állják körbe a kipécézett gyalogosokat és köhögik le őket. A rendőrség szerint, nem kell velük foglalkozni, biztos csak heccnek szánták…

„Öt-hat fiatal ma délután a Petőfi Sándor utca és a Dobó körút kereszteződésében úgy gondolta, hogy jó móka lesz teleköhögni a zebránál átkelésre várakozó járókelők arcát. Kolléganőmmel beszéltem telefonon munkaügyben, épp egy forgatásról tartottam hazafelé, amikor találkoztam a részben maszkot viselő, részben maszk nélküli fiatalokból álló társasággal. Az akció egészen szervezettnek tűnt. Körbekerítettek, az egyik jobbról, a másik balról jött, és erőltetett hangon krákogni kezdtek, a nyakamba, az arcomba.

Bevallom, megbénultam. Nem jutott eszembe abban a pillanatban, hogy egy fotót készítsek, és az sem, hogy feljelentést tegyek. Hátranéztem, és azt láttam, hogy pár méterre tőlem, a csapat megállt, és rajtam röhögött. Otthonról értesítettem a rendőrséget – egy órával később. A segélyhívón bekapcsolt munkatárs lejegyezte az általam elmondottakat, majd megkért, hogy maradjak elérhető. Nem sokkal később jött a telefon a kecskeméti rendőrkapitányságról. A rendőrség munkatársa, akivel beszéltem, azt mondta, valószínűleg heccnek szánták a fiatalok ezt, és megköszönte a bejelentést.

Hecc? Komolyan? Nincs ezeknek a fiataloknak idős és/vagy betegséggel küzdő szerettük, ha már ők nem félnek céltalanul lófrálni az utcákon? Ha van, ha nincs, nem volt joguk ahhoz, hogy veszélyeztessenek másokat. Ezek után, tiszta szívemből kívánom, hogy teljenek meg a közterületek járőrökkel, katonákkal, és igenis legyen fokozott ellenőrzés…”

Via.  hiros.hu