Szanyi Tibor ismét kemény nyílt levelet írt Márki-Zay Péternek

MZP nagyon sokszor említi hogy aki nem rá szavaz, az a Fideszt akarja hatalomban tartani, amit abba kéne hagyni, hisz a magyar embereket megtéveszti ezzel – írja Szanyi Tibor a friss közleményében.

Addig egyetértés van, hogy a Fidesz rendszerét mostmár le kellene váltani. A választópolgárok jelentős részének, köztük a szocializmus híveinek azonban nem mindegy, hogy mire – hangsúlyozta az ISZOMM miniszterelnök-jelöltje.

A Fidesz jelenleg a bűn stabilitását, MZP pedig a káoszt ígéri. Szanyi Tibor szerint, egyik módszer sem alkalmas a szociális válság felszámolására, vagy ahogy az Igen Szolidaritás mondja, a jólléti szocializmus megteremtésére.

Szanyi Tibor részletezte, hogy olyan nincs, hogy valaki elvesz valakitől szavazatot. Olyan viszont van, hogy te nem tudod megszerezni, más pedig igen.

Olyan sincs, hogy valaki úgymond megosztja az ellenzéket. Olyan viszont van, hogy az ellenzék egy jelentős része elkülönül, aztán fenyegeti a többieket, vagy csak okolja őket a saját gyengesége elkendőzésére.

Ti csak egymás közt akartatok egyezkedni, és másokat – hazug módon – olyan versenybe véltetek hívni, amelynek szabályait ti diktáltátok, s amelyről üvöltött, hogy nem a gondolatok nagyszerűsége, hanem a nyers szervezeti erő fog eldönteni – így Szanyi.

“Ha a Fidesszel csatáztok, akkor legyetek erősebbek nála! Ha ehhez segítséget kértek, akkor tárgyalni kéne. Ám ha az érdekeiteket csak mások szidalmazásával gondoljátok érvényesíteni, akkor nagyjából ott tartotok, ahol a Fidesz sorosozása, buzizása és hasonlók futnak, csak éppenséggel ti árulóztok. Áruló azonban csak az lehet, akivel szövetségben vagy. Ha pedig nem vagy minden érdekelttel szövetségben, akkor pedig vedd tudomásul, hogy a te világodon túl is van élet!”