Szécsény összes fideszes önkormányzati képviselője kilépett a Fideszből

0

Szécsény önkormányzata közleményben közölte, hogy a testület fideszes önkormányzati képviselői egységesen kiléptek a Fideszből.

Mint írták, a kilépéssel gyakorlatilag nem lesz a szécsényi képviselő-testületnek kormánypárti tagja, hiszen a kereszténydemokrata képviselőknek már korábban kizárását kezdeményezte a KDNP megyei elnöke, így az eddigi kétharmados többség nullára olvad. A kilépők között van a város polgármestere is, Stayer László is, aki 9 éve vezeti Szécsényt.

Az ügy előzménye, hogy a helyi kereszténydemokraták egységesen azt szerették volna, ha a jelenlegi városvezető marad a Fidesz-KDNP közös jelöltje. A helyi fideszesek viszont még a két párt megállapodása alapján kötelező egyeztetésre sem voltak hajlandók, miután saját elnöküket, Varga Bélát jelölték.

A kilépők nyilatkozatuk szerint elítélik, hogy a KDNP Nógrád megyei elnöke egyéni érdekei érvényesítése érdekében elárulta a párt szécsényi alapszervezetét, és mondvacsinált okokkal fel akar oszlatni egy 30 éve sikeresen és tisztességesen működő politikai közösséget.

Forrás és további részletek: 24.hu /https://24.hu/belfold/2019/08/09/szecseny-fidesz-kepviselo-kilepes-kdnp-haboru/?fbclid=IwAR3CPnyfKae2IqAt9UrR0rKh212t7rJBO48H1QZWV1uW_MkMJ58SCsg383Q