Szegény Mészáros is 15 milliót kapott a Szerencsejáték Zrt. -től

0

A 24.hu a Szerencsejáték Zrt. tavalyi szponzorációs szerződéseiről írt cikkben összefoglalta, milyen kormányközeli figurák mennyi állami pénzt akasztottak le a monopolhelyzetben lévő állami szerencsejáték-vállalattól.

Augusztusban 15 millió forintos szponzorációs szerződést húzott be Mészáros Lőrinc érdekeltsége, a Kultúra a Magyarságért Nonprofit Kft.

Ez nem először fordult elő: Mészáros 2017-ben vett egy borászati céget, abból gyorsan csinált egy kulturális céget, majd meg is jelent támogatóként az állami lottóvállalat 9 milliós támogatással.10 milliót kapott a Nacsa Olivér résztulajdonában lévő Showtime Event Kft.
A céget 2013-ban a kormánypárti humorista Showtime Média Kft.-je együtt vette meg a plakátkampányokkal és a havi 525 millió forintos osztalékával ismertté vált Balásy Gyulával, 3 évig cégtársak maradtak.
Novemberben 90 millió ment a Mikulásgyár Alapítványnak, aminek már két éve Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata az arca.15 millió forintos szponzori szerződést kötöttek Bessenyei István (a Valton Zrt. résztulajdonosa és Sarka Kata párja) érdekeltségével, a Budapest Tenisz Centrum Nonprofit Kft.-vel, aminek a tulajdonosa az Excellent Game Mozgásakadémia és Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft., amiben Rogán volt felesége felügyelőbizottsági tag. Bessenyei másik cége (Netrise Hungary Kft.) 2018 végén kapott 40 milliót.Novemberben 23 milliót kapott a Truck Race Promotion Kft., amiben 2017 óta tölt be pozíciót Szijjártó Sarolta, a külgazdasági és külügyminiszter testvére. A cégbe az elmúlt két évben enélkül is vagy 300 millió állami szponzorforint folyt be.6 milliós szponzormegbízást kapott a Kiscsillag és a Pál Utcai Fiúk menedzselését végző ETALON Produkció Kft.30 milliót kapott közérdekű kötelezettségvállalás keretében a D.C. Magyarországi Alapítvány, ami imareggelire vitte Amerikába Balog Zoltánt.7,5 millió ment a Lezsák Sándor-féle Lakitelki Népfőiskola területén működő Nimród Footgolf Sportegyesületnek.

Forrás 444.hu