Szekeres Imre: Oldják fel a titkosítást!

0

Az MSZP kérdést intézett a honvédelmi miniszterhez:

“a Magyar Honvédség repülői mit kerestek olyan a célállomásokon, ahol, mint Las Vegasban, Panama Cityben, Makaón a kaszinókban milliárdos nagyságrendben nyitható “játékra szánt” anonim készpénzszámla; mit kerestek olyan városokban, ahol jellemzően az aranyrudak tulajdonosainak anonimitását biztosítják, illetve olyan helyeken, ahol elhelyezhető vagy éppenséggel ottani pihentetés után hazahozható a letelepedési kötvényekből származó, ebből a célból létrehozott „off shore” cégek által behajtott jutalék.”

– áll a közleményben.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter válaszában elutasította a kérdésre a választ, mondván, hogy 30 évig titkosak a katonai szállítmányok.

Eltekintve attól, hogy semmi nem akadályozza meg abban, hogy mint titokgazda feloldja a korlátozást és ezzel megvédje a Magyar Honvédség jó hírét, a válasza újabb kérdéseket vet fel: milyen katonai szállítmányokról lehet szó? Katonákról? Fegyverekről? Utánpótlásról? Kinek? Úgy tudom Las Vegast még nem foglaltuk el!

“Aki hallgatja, olvassa a híreket (például Szulejmáni kilövését), az tisztában van azzal, hogy a katonai ügyekkel nem lehet játszani. Nyilván nem szállítottak katonát, fegyvert Las Vegasba és más említett célállomásokra sem, így tehát elemi érdeke a Magyar Honvédségnek, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba: a Honvédség parancsnokának (a korábbi vezérkari főnöknek megfelelő beosztás) kezdeményezni kell a miniszternél, hogy oldja fel a titkosítást.”

– ezt Szekeres Imre volt szocialista honvédelmi miniszter mondta.

Majd hozzátette, hogy a Fidesz háza táján folyamatos a hazudozás és a sumákolás.