Szél Bernadett: A Fidesz retteg Greta Thunbergtől!

0

“A magyar közmédia tévés és egyéb újságírói egy rakás alapvető témával csak előzetes engedélykérés után foglalkozhatnak, ha pozitív választ kaptak. Ezek között van bármi, ami Greta Thunberg klímaaktivistával kapcsolatos, de a cenzúrázott területek közé tartoznak az EU és Brüsszel politikája, az egyházi ügyek és a migrációs hírek is.”

Ez lenne tehát az úgynevezett “erős Fidesz”? Félnek Grétától? Meg a civilektől? És attól, hogy nem sikerült mindenhol mindenkit megvásárolni? Félnek mindentől és mindenkitől, ami és aki hiteles? Van is okuk rá.

A világ változik. Komoly igény van a zöldpolitikára szerte a melegedő bolygón — én a miniszterelnökkel ellentétben nem múlt héten tartottam az első zöld tematikájú sajtótájékoztatómat, úgyhogy pontosan látom, milyen mélysége, összefüggésrendszere és elemi ereje van a zöld követeléseknek.

Egy ideig megpróbálhatják egy rakat megfélemlített, bezsarolt vagy szervilis emberrel közpénzből finanszírozva eltakarni a valóságot az ország elől, de egyre több a repedés ezen a hiteltelen, erkölcstelen rendszeren.

És még egy: szeretném, ha ezt a cikket a Fidesz szavazói is elolvasnák — egy pillanatra ugyanis fellebbent a fátyol arról, hogy készítenek nekik alternatív valóságot abban a rendszerben, ahol a béke és biztonság hamis ígéretével, a szavazataikért cserébe kirabolják őket is.

Ez a valóság.

 

 

szerző. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő