Szél Bernadett: A luxuskülügyminiszter azonnal kezdjen el dolgozni!

❌Angliában élő magyarok kifejezett kérésére és a pandémiás körülmények ellenére sem nyitott új külképviseleti irodákat a kormány, hogy megkönnyítse a külföldön élők szavazását.
Az Egyesült Királyságban élő magyarok mozgalmat is indítottak 12 új választási iroda megnyitása érdekében, a kormány viszont még csak nem is reagált a kérésükre.
❗Az elmúlt években 29 új külképviseleti iroda nyílt, de például az Egyesült Királyságban egyetlen új helyen sem lehet majd szavazni, ami teljes nonszensz: hivatalosan 160 ezer magyar él Angliában, de a valós szám ennél magasabb lehet, ehhez képest három helyen tudják leadni a szavazatukat.
‼️Legutóbb 10 ezren vállalták az utazással és a sorbanállással járó nehézségeket.

?Nemrég Szabó Szabolccsal a Nemzeti Választási Irodához fordultunk, és azt kértük, biztosítsák több helyen a szavazást.
Erre Nagy Attila, az NVI elnöke azt válaszolta, a megoldás nem az ő kezükben van: a kormány hatásköre új választási irodákat nyitni külföldön, ők maximum olyan technikai megoldásokkal élhetnek, hogy nagyobb helyiséget biztosítanak a szavazásra, pl. Londonban egy 1200 m2-es helyszínt.
?Ezért most Szijjártó Péterhez fordulunk: mit tesznek azért, hogy több százezer magyar állampolgár számára ne járjon extra nehézséggel a választójog gyakorlása, és az érintettek kifejezett kérését plusz a pandémiás helyzetet figyelembe véve nyitnak-e új külképviseleti választási irodákat?
15 nap múlva választ kapunk!

Itt lehet aláírni az angliai magyarok petícióját?? https://szabad.ahang.hu/petitions/tobb-szavazohelyiseget-nagy-britanniaban-1

#bernadett2022
#szelbernadett
#vanmiértküzdeni