Szél Bernadett adatigénylést kért Áder Jánosról!

0

Odáig jutottunk, hogy közérdekű adatkérésben kellett kikérnem, mit dolgozik az államfő.
➡️ A múlt heti itt közzétett kérdésem kapcsán sokan azt írtátok, “tényleg, mi van vele?”, másoknak meg nem hiányzik — akárhogy is van, Áder János pozícióban van, emelt fizetéssel, és a világban krízis van — erre ő szabályosan eltűnt.
➡️ Mindeközben ellenőriztem, szerte Európában facebook-videó, vidókonferencia, tévébeszéd, broadcast, vagy sajtótájékoztató formájában sorra nyilvánulnak meg a kollégái — mi meg most már közérdekű adatkérésben nyomozunk a mienk után. Pedig lenne feladata, például elmondhatná, mit gondol a miniszterelnök egyre növekvő hatalmi ambícióiról. Mondjuk úgy: benne van a munkakörében.
➡️ Itt tettem fel a kérdést először:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2734005393379052&id=160102384102712
➡️ Ezt követően bement az adatkérésem:
Dr. Áder János köztársasági elnök részére
Köztársasági Elnöki Hivatal
Sándor-palota
1014 Budapest, Szent György tér 1–2.
Tárgy: közérdekű adatigénylés
Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!
Alulírott Szél Bernadett országgyűlési képviselő (hivatali cím: 1054 Budapest, Széchenyi rkp. 19.) az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést teszem.
Kérem, szíveskedjék megküldeni részemre a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet kihirdetésétől jelen adatkérés beérkezéséig a köztársasági elnöki feladatkör ellátásával összefüggő, államfői minőségben megtörtént valamennyi hivatalos programját, illetve a közfeladat-ellátást akadályozó vagy ellehetetlenítő esetlegesen fennálló helyzetre vonatkozó információt.
Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy az igényelt adatot szíveskedjék megküldeni részemre a [email protected] címre.
Segítő együttműködését előre is köszönöm.
Budapest, 2020. március 20.
Tisztelettel,
Szél Bernadett
➡️ Várjuk a választ!