Szél Bernadett csúnyán lebuktatta Szijjártó Pétert!

Új adatokat mutatok👇🏻: több, mint egy évet repült Szijjártó Péter a „nem kormánygépekkel” 2018 óta.

📌 Kikértem a külügyminisztertől a nem menetrend szerinti járatokkal bonyolított repülőútjainak listáját. A lista megérkezett, és azt látni, hogy több mint egy évet, 384 napot repült Szijjártó Péter 2018 májusa óta nem menetrend szerint közlekedő járatokkal, magyarul a Magyar Honvédség által sokmilliárdért vásárolt luxus Falconokkal és Airbusokkal.

☝🏻Ezeket a gépeket Orbán Viktor is rendszeresen használja, mégsem ismerik el, hogy kormánygépek – csak hogy eltitkolhassák a „katonai célokra” használt gépek beszerzési árát és üzemeltetési költségeit, ahogy „nemzetbiztonsági érdekből” 30 évre titkosították azt is, hogy mikor, kiket, hova szállítottak velük és mennyiért.

📌Most ennek egy része kiderült, legalábbis ami a külügyminiszter hivatalos utazásait illeti. 342 útra használt nem menetrend szerinti kormánygépet Szijjártó a világ különböző országaiba 2018 május 13-a és 2021. július vége között. Ami rögtön feltűnt, hogy a külügyminiszter előszeretettel használja a gépeket a Türk Tanács országaiba, a közel 3 év alatt 21-szer utazott Törökországba, Kazahsztánba, Azerbajdzsánba, Kirgizisztánba és Üzbegisztánba. Ennek költsége összesen 15 millió forint volt, de ez csak az utazási költségek töredéke, amit a KKM állt. Az összes eddigi „nem kormánygéppel” bonyolított út 171 millió forint volt, de, ismétlem, ezek csak a külügy által viselt költségek. A minisztérium írja is, hogy ezek csak az utak „rendelkezésükre álló” költségei, és tudjuk azt is, hogy sok esetben egyszerre több honvédségi gép is kíséri a minisztert, mint nemrég a Mongóliába.

‼️Azt is látjuk, hogy Szijjártó egészen közeli helyekre is a luxusgépekkel utazik: Pozsonyba például ötször utazott, Bécsbe négyszer. Az egyik ilyen pozsonyi kiruccanásnak 632 ezer forint volt az utazási költsége a KKM részéről. De távoli helyekre is ezeket a gépeket használta a külügyminiszter: 16-szor járt Amerikában, 13-szor Oroszországban, 6-szor Kínában. A KKM-nek a legtöbbe – 10-15 millióba – két indonéz és egy japán út került.

Most a Magyar Honvédséghez fordulok, hogy lássuk a teljes képet arról, mennyibe kerül nekünk a „repülő miniszter” – bár lehet, hogy „nemzetbiztonsági okokból” ez is titkos 30 évig… teszem a dolgom.

👉🏻A megkapott adatok elérhetők a topkommentben👇🏻

#vanmiértküzdeni
#bernadett2022
#pest02
#magyarország

 

Forrás és szerző. Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő.