Szél Bernadett: Ez felháborító, börtönt ezért?!

Az ügyészség egy év hat hónap – három évre felfüggesztett – börtönbüntetést kért Fekete-Győr Andrásra egy 2018-as tüntetésen eldobott füstszóró miatt. Nemrég a Fidesz által bújtatott Kaleta Gábor volt perui nagykövet 19 ezer tiltott gyermekpornográf felvétel birtoklásáért egy év – két és fél évre felfüggesztett – börtönbüntetést kapott. Mi a bűn és mi a bűncselekmény ma Magyarországon? Nagyobb bűn eldobni egy füstszórót egy kormányellenes tüntetésen, mint elrabolt, kényszerített, bedrogozott, megerőszakolt gyerekekről készített felvételeket vásárolni és tárolni?
Igen, a Fidesz Magyarországán ma ellenzékinek lenni bűn. Nincs következménye az égig érő korrupciónak, az adófizetők súlyos milliárdokkal való megkárosításának, ha valaki történetesen Orbán Viktor veje, gyerekkori jóbarátja vagy egyszerű párttársa. Nincs következménye annak, ha valaki családos luxusutazást kap ajándékba egy magát közbeszerzéseken agyonnyerő vállalkozótól. Nincs következménye a közmédiának hazudott, 0-24-ben folytatott választási csalásnak. Nincs következménye az államnak milliárdokkal tartozó kamupártok működésének, az állampolgárok személyes adataival való brutális visszaélésnek.
Nagyon kemény év van mögöttünk, de minél mélyebbre megy a Fidesz, mi annál világosabban látjuk, mi a dolgunk és merre van az előre.
Veled vagyunk, András!