Szél Bernadett: Feljelentést tettem környezetpusztítás miatt

Nemrég írtam a biatorbágyi Iharos erdei tisztására tervezett környezetpusztító beruházásról: a kirándulók és bringások kedvelt pihenőhelyeként ismert, kristálytiszta Madár-forrás tőszomszédságába betonozott alapozással műfüves focipályát és autóparkolókat álmodott a városvezetés.

Érintettekkel, helyi erőkkel, szakemberekkel együttműködve közelebbről is megvizsgáltam az ügyet és kapásból egy durván korrupciógyanús adásvételt is felfedeztem. Megtudtam, hogy az önkormányzat idén májusban több, mint 420 millió forintért vásárolta vissza (!) a telket attól a gazdasági érdekeltségtől, amelynek korábban a mostani vételár töredékéért eladta. Persze, mondhatná valaki, hogy változik az ingatlanpiac — de a választások utánra időzített visszavásárlás sem véletlen, ráadásul megvizsgáltuk a környékbeli, hasonló ingatlantípusok piaci értékét, és akárhogyan nézem, egyértelmű, hogy túlárazott volt a vételár. Külön etikátlan, hogy a világjárvány teremtette helyzettel visszaélve képviselő-testületi döntés nélkül, a képviselők véleményét be sem várva, egyszemélyi polgármesteri döntés született.

A gyanús pénzmozgások és a környezet brutális károsítása általában kéz a kézben járnak — ez most sincsen másképp. Hűtlen kezelés miatt feljelentést tettem. A feljelentés szövegét alább, az első kommentben található linkre kattintva nyithatjátok meg. És nem állunk meg, készül az újabb hatósági lépésem az erdő és a helyi lakosság védelmében.

#Biatorbágy #Környezetvédelem
#vanmiértküzdeni #vankiértküzdeni
#SzelBernadett