Szél Bernadett: Fidesz! Mélységesen szégyelld magad!

A képlet világos: a Fidesz meghekkelte a saját, eredetileg a gyermekek elleni szexuális bűncselekményekről szóló törvénymódosítását, hogy lejárathassa az ellenzéket. Igazán váratlanul nem ért, mert mindig ezt játsszák, de most kettővel gonoszabb az egész: mert gyermekeket használnak fel a saját politikai céljaik elérésére, és mert putyini mintára a meleg közösséget is eszközként kezelik ehhez. Ha nincs ez a műsor, a parlament 100%-kal vitte volna át a pedofília elleni küzdelem erősítését. Ez nekik nem volt jó, mert nem akarnak pártokon átívelő egységet még azokban a kérdésekben sem, ahol gyermekekről, az ő védelmükről van szó. Amit itt csinálnak, az színtiszta politikai pedofília, bántalmazott gyermekek felhasználása a soron következő gyűlöletkampányukhoz. A szexuális abúzust elszenvedett, kiskorú gyermekeket tartják pajzsként az ellenzékkel szembeni, semmilyen gátlást nem ismerő harcukban. Égbekiáltó bűn ez.

A vitában elmondtam, messzemenőkig támogatom a pedofil elkövetőkkel szembeni keményebb fellépést és miden épeszű ember ezt gondolja. Azt is elmondtam, hogy a megelőzés és az áldozatsegítés terén is nagyot kell előre lépni. De az elmúlt hetekben nem ezen folyt a lázas háttérmunka, mert, ismétlem, nekik itt nem a gyermekek védelme a cél. A módosítás, amit végül benyújtottak, az emberség, az egyenlő emberi méltóság és a keresztény elfogadás teljes megcsúfolása. Összemossa az összemoshatatlant, a gyerekek megrontását a másság elfogadásával. Gyakorlatilag a pedofil bűnelkövetőkkel egy szinten kezeli a gyermekek iskolai szexuális felvilágosítását végző civileket. A gyermekek elleni bűncselekménnyel azonosítja a másság létezéséről és elfogadásáról szóló iskolai párbeszédet, társadalmi érzékenyítést, felvilágosítást. Azt akarja, hogy 18 éves korukig a gyerekek az iskolában egyáltalán ne beszéljenek, ne kérdezzenek, ne halljanak a másságról. Gondolják azt, hogy az nem is létezik, vagy ha mégis, az tiltott, megvetendő, kirekesztésre méltó dolog.

A valóságot nem lehet betiltani. A másság létezik. Önmagával békében élő közösség csak önmagukkal békében élő emberekből állhat. A tabuk és tiltások pedig nem megszüntetik a másságot, hanem elviselhetetlenné teszik az érintettek számára vele való együttélést. Fiataloknak okoznak súlyos lelki terhet, elfojtást, rejtőzködést, üldöztetést. Pokollá teszik velünk élő embertársaink életét. Ki tesz ilyet? Csak az olyan hatalom, amelyik nem hisz az egyenlő emberi méltóságban, ami első-és másodrendű emberekre osztja a társadalmat, ami nem azt akarja, hogy fogadjuk, hanem hogy utasítsuk el egymást. Mindezt hideg politikai számításból teszi.

A hétvégén egyeztettünk képviselői csoporton belül és momentumos szövetségeseinkkel és azt a döntést hoztuk, hogy bojkottáljuk a szavazást. Demokratikus jogállam parlamentjében semmi keresnivalója egy ilyen törvénynek – az, hogy mégis itt van, megint mutatja, ez már rég nem egy demokratikus jogállam parlamentje. Ha jövőre változás jön, és nagyon bízom benne és teszek is érte, nemcsak a demokratikus intézményeinkbe kell majd újra életet lehelni, de ennél sokkal többre lesz szükség: az olyan alapvető értékek politikai szintű feltámasztására, mint az emberség, a szolidaritás, a kölcsönös szeretet és tisztelet. A Fidesz által sokat bántalmazott országnak vissza kell találnia az alapvető emberi értékekhez. Én minden erőmmel azon leszek, hogy ez megtörténjen.

És még egy: gyermekvédelem terén kevés képviselőt látok, aki többet tett volna le az asztalra, mint én. Tisztában vagyok vele, hogy ennek ellenére tombolni és rombolni fog az őrület a propagandamédiában és a kampányban. De nekünk nem a propaganda mondja meg, mi a helyes és nem ők mondják meg, hogy kik vagyunk és mennyit érünk. Egy képviselőt pontosan az mér meg, hogy ilyen pillanatokban ellen tud-e állni az őrületnek. Ez a feladat: teljes ellenállás és mellette kiállás azokért, akiket most eszközként használ egy elnyomó beteg hatalom — a gyermekek mellett, a meleg közösség mellett és mindig minden elnyomott mellett. Fidesz, mélységesen szégyelld magad.

#ellenállás
#vanmiértküzdeni
#szelbernadett

 

Szerző. Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő.