Szél Bernadett: Hogy merészel sarcolni minket?!

☝?Újabban rendőrök büntetnek Mészáros útján: aki nem tud róla, hogy 7000 forintért kell engedélyt vásárolni az oligarcha cégétől, 30 ezres bírságot kaphat a leggazdagabb magyar oligarcha útját védő rendőrségtől.

? A Herceghalom és a Pátyot Zsámbékkal összekötő 1102-es út közötti úton keresztül a környező településekről, például Pátyról, Telkiről és Budajenőről idő, benzin, illetve több mint 5 km-nyi károsanyag-kibocsátás megspórolásával, ráadásul Biatorbágy és Zsámbék belterületének elkerülésével érhető el az M1-es autópálya — sokan szívesen is jönnek erre, ha hagyják.

Ez az út 2007-ig az állam, illetve a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság tulajdonában állt, majd ennek átalakulása után az Agrosystem Mezőgazdasági Zrt. tulajdonába kerülve végül Mészáros Lőrincnél kötött ki (a földekkel együtt). Tudomásomra jutott, hogy kiálltak a rendőrök és büntették az engedély nélkül áthaladókat — merthogy áthajtási engedélyt kell vásárolnia Mészároséktól annak, aki nem szeretné a környezetét fölöslegesen szennyezni, a települési utak forgalmát terhelni, és nem utolsó sorban értékes perceket veszíteni, ha van más lehetőség is. Megjegyzem az információt sem könnyű megszerezni, hogy pontosan kitől és hol kell engedélyt vásárolni — akinek viszont nincs engedélye, annak jöhet a bünti.

‼️ Én a következőt gondolom: a lakosság érdeke az, hogy ezt az utat ingyen és bérmentve használhassuk, ez racionális és egyébként is, iszonyú irritáló, hogy Mészáros földesúrtól még mi vegyünk 7 ezerért engedélyt, vagy ha olyankor járunk arra, jön a rendőr a 30 ezres bírsággal.

?? Egyrészt a közlekedési hatósághoz fordulok annak megvizsgálása érdekében, hogy jogszerűen járt-e el Mészáros Lőrinc a közforgalom előli elzárással, másrészt megnéztem, kisajátítás kérése útján az önkormányzatok is fel tudnak lépni a közforgalom előtti újranyitása érdekében.

☝?Köztudott, hogy a NER minden „aprópénzért” lehajol, de hogy erre az útra „útadót” vetettek ki, és rendőrökkel büntettetnek rajta, pontosan mutatja, milyen komoly lakossági igény van a használatára: időt, benzint, károsanyag-kibocsátást spórolunk vele és települések zsúfolt közlekedési helyzetén enyhítünk, ha ezt az utat választjuk. Már azt is megszenvedtük, hogy a Fidesz útdíjassá tette az M1-M7 bevezetőt: elég az útdíjakból, se Mészáros, se más ne sarcoljon minket!

#vanmiértküzdeni
#pest02
#bernadett2022
#szelbernadett
#magyarország