Szél Bernadett ízekre szedte a Parlament folyosóján a fóti gyermekotthonért felelős államtitkárt! (Videó)

0

Az LMP egykori társelnöke a Parlament folyosóján próbálta rávenni a fóti gyermekotthonért felelős államtitkárt, Fülöp Attilát, hogy válaszoljon az intézmény bezárásával kapcsolatos kérdéseire. A gyermekotthon „kitagolásával” kapcsolatban Szél Bernadett korábban számtalan módon próbált választ kapni az államtitkártól, eddig mindhiába. Kedden aztán a kollégáival beszélgető Fülöpöt kamera előtt faggatta arról, eldöntött kérdés-e a gyermekotthon bezárása. Választ nem kapott, de többször megkérték, hogy ne zavarja őket a megbeszélésben, mire Szél azt mondta: 

„Szeretném, ha válaszolna! A gyerekek fontosabbak, mint az urak, akikkel most ön van, azt gondolom.” Mire egyikük, Gödöllő és környéke fideszes országgyűlési képviselője, Vécsey László azt felelte: „Ezt kikérjük magunknak!” 

Majd a videójával venni kezdte Szélt, és Fülöp Attilához fordult: „Államtitkár úr, javasolhatnám, hogy a beszélgetésünket úgy fejezzük be, hogy ne zavarjon itt a képviselő asszony?”

Az Emmi szerint az év első felében zár be a fóti gyermekközpont, az ott gondozott gyermekeket négy településen helyezik el. Zalaegerszegen és Kalocsán euró­pai uniós forrásból megvalósuló új, korszerű férőhelyeket kapnak. A gyermekotthon bezárását eredetileg 2018 közepére tervezték, de sokáig nem lehetett tudni, hogy a gyereket hol helyezik el. Az akkori tervek között szerepelt, hogy az épület kastélyként működik tovább.

‼️❗️Rendhagyó interpelláció a parlamentben! A fóti gyermekotthonért felelős államtitkár, Fülöp Attila nem volt hajlandó fogadni, ezért arra használtam a parlamentet, amire való: kérdést tettem fel a kormánynak. 🔥 Elképesztő lett a vége: nézzék meg a jelenetet, és győződjenek meg róla a saját szemükkel, hogy az állami gondozásban élő gyermekek olyan döntéshozóknak vannak kiszolgáltatva, akik egyáltalán nem állnak ki értük, és csak a legnyomorultabb propagandát tolják.➡️ Először arról beszélt az államtitkár, hogy nevelőszülők kellenek a fóti gyerekeknek — mintha nem tudná, hogy a fóti speciális szükségletű gyerekek a legsúlyosabb helyzetben levő fiatalok, akik már több nevelőszülőt és gyermekotthont is megjártak, és egy szakértői bizottság mondta ki róluk, hogy máshol nem nevelhetők. ➡️ Ezután arról beszélt az államtitkár, hogy a gyermekeknek különben sem jó, ha a településtől elzárva élnek — mintha nem tudná, hogy a fóti gyermekközpont a város szívében egy mindenki számára nyitott parkban működik, korszerű otthonokban. Ezzel szemben a kijelölt helyek olyan régi tömegotthonok, amelyek már most is a törvényi létszám felett működnek, elszigetelve a közösségtől.Tovább folytatom a harcot a fóti gyermekekért és dolgozókért, Fülöp Attilának pedig felajánlom, hogy jöjjön el velem Fótra és a többi otthonba. Találkozzon a valósággal is, mielőtt gyermekek sorsáról dönt! A kormánynak meg üzenem, jobban teszik, ha elvégzik a munkájukat és válaszolnak a kérdéseimre, mert így vagy úgy, de úgyis elkapom őket.

Gepostet von Szél Bernadett am Dienstag, 5. März 2019