Szél Bernadett javaslatai a kormány felé

0

A hónap utolsó napja van. Sokan már most nehezen élnek, sokak számára egy nagy stressz, hogy vajon mi lesz velük hamarosan. Nemrég még a magyar gazdaság szárnyalásáról és a kontinens leggyorsabb gazdasági növekedéséről szóltak a kormányzati nyilatkozatok. Ehhez képest — nézzétek meg az ábrát — most azt látjuk, hogy Magyarország sereghajtó a munkavállalók védelmét célzó intézkedések szempontjából. Ha olyan erős a gazdaságunk és az elmúlt száz év legsikeresebb tíz éve van mögöttünk, akkor miért nem lépett még a kormány a munkahelyek és a megélhetés védelmében? Számos javaslatot tettünk, tettem magam is:
👉🏻 javasoltuk a frontvonalban dolgozók béremelését,
👉🏻 a gyermekükkel otthon maradó szülők rendkívüli fizetett szabadságát és bértámogatását,
👉🏻 a gyermekellátási intézmények, családi bölcsődék anyagi túlélésenek biztosítását,
👉🏻 a dupla családi pótlékot és élelmiszercsomagokat a rászorulók számára,
👉🏻 a válságágazatok körének folyamatos bővítését és az adómentes KATÁ-s vállalkozók és önfoglakoztatók körének kiterjesztését,
👉🏻 a bérköltségek egy részének állami átvállalását felmondási védelem mellett,
👉🏻 a munkanélkülivé válók és már munkát keresők számára meghosszabbított munkanélküli ellátást,
👉🏻 az albérleti szerződés bérbeadók általi felmondásának ideiglenes tilalmát,
👉🏻 a végrehajtások leállításán túl a fizetésből való letiltások moratóriumát, és ‼️ 👉🏻 mindezekre válságkezelő alap felállítását, többek közt a nagy pénznyelő projektekre szánt források átcsoportosításával.

Az emberek ilyen és ehhez hasonló lépésekre várnak. Csak remélni tudom, hogy ezek is szerepelni fognak a jövő hétre beharangozott kormányzati mentőcsomagban!

A képen a következők lehetnek: , szöveg, amely így szól: „KORMÁNYOK MUNKAHELYMEGŐRZŐ TÁMOGATÁSA Egyesült Királyság Németország Franciaország 15% Lengyelország 12,5% Csehország 11% Románia 9% Magyarország 6% 2% 0,3% SZÉL BERNADETT AMIKOR A MUNKAHELYEK VAN NE MAGYARORSZÁG LEGYEN AZ UTOLSÓ!”