Szél Bernadett kegyetlenül szétszedte Varga Juditot!

Mint ma megtudhattuk, ahelyett, hogy az ország ügyeivel foglalkozna, az Igazságügyi Minisztérium gőzerővel dolgozik egy Facebookot megregulázó törvényjavaslaton.

 

Varga Judit azt állítja, azért van szükség a techcégek szabályozásáról szóló törvényre, hogy “törvényes, átlátható és ellenőrizhető” legyen a működésük, ugyanis ma már “önkényesen bárki lekapcsolható az on-line térből bármilyen hivatalos, átlátható, tisztességes eljárás és jogorvoslat lehetősége nélkül.” Erről eszembe jutott, hogy megkérdezem a minisztert: ha már ennyire érzékeny a véleményszabadságra, a törvényes és átlátható működésre, a tisztességes eljárás és jogorvoslat lehetőségére, akkor miért nem zavarja a közmédia esetében a kormánykritikus vélemények cenzúrája, a nyílt kormánypropaganda terjesztése, az ellenzéki politikusok “elérésének korlátozása” és az egész propagandagépezet elszámoltathatatlansága? Hogy van ez? Úgyhogy azon melegében írásbeli kérdéssel fordultam a kettős mércék nagy szakértőjéhez, Varga Judit miniszterhez az alábbi kérdésekkel:
1. Mikor tervezi biztosítani a kormány a 118 milliárd forint közpénzből fenntartott közmédia törvényes, átlátható és ellenőrizhető működését?
2. Mit tesz annak érdekében, hogy ne lehessen önkényesen “lekapcsolni” ellenzéki politikusokat a közmédiából, bármilyen hivatalos, átlátható, tisztességes eljárás és jogorvoslat nélkül?
3. Milyen lépés várható az Igazságügyi Minisztériumtól annak kapcsán, hogy a közmédia politikai okokból korlátozza az ellenzéki képviselők és a kormánykritikus vélemények elérését?
4. A Digitális Szabadság Bizottság mely ülésén lesz napirenden a közmédia törvényes működésének helyreállítása?
‼️Előre szólok: kár azzal jönni, hogy márpedig törvényesen és elszámoltathatóan működik a közmédia. Újabb papírom van ugyanis arról, hogy a közmédia a törvények fölött áll és elszámoltathatatlan. Pár napja kaptam meg a Médiatanács válaszát arra a kérdésemre, hogy a kiszivárgott hangfelvételek miatt tervezik-e, hogy hivatalból eljárást indítanak az MTVA ellen, illetve, hogy a Médiatanács elnöke él-e munkáltatói jogkörével, és felmenti-e Papp Dániel vezérigazgatót a bizonyíthatóan a kormánypártokat támogató hírszerkesztői gyakorlat miatt. A Médiatanács gyakorlatilag széttárta a kezét: azt írták, nem tudnak hivatalból eljárást indítani, és kiegyensúlyozottsági eljárást is csak műsorszámban elhangzottak miatt tudnak lefolytatni. Papp Dánielt pedig azért nem tudják felmenteni — nem mintha akarnák —, mert a hírszerkesztésért Papp Dániel nem is elszámoltatható (!), csak Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója, és csak a Közszolgálati Kuratórium által. Magyarul annyira összekutyulták a tulajdoni és jogi viszonyokat az MTVA-nál, hogy se pénzügyileg ne lehessen elszámoltatni őket (ahogy próbáltam már feljelentés keretében), se a Médiahatóság ne tudja vizsgálni a működését (ld. Médiatanácsról való lepattanásaim.) Ezek után mégis mit akarnak ezek az emberek a Facebooktól?!
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és álló