Szél Bernadett lerántotta a leplet a Budapest-Belgrád vasútvonal piszkos ügyeiről!

0

Iszonyú kínos, amit a kormány művel a Budapest-Belgrád vasúttal: most jött a levél, másodszorra (!) kér plusz 45 (!!) napot a Pénzügyminisztérium arra, hogy kiadja a kínai vasút hitelszerződését. Értsétek jól: aláírt szerződésről beszélünk, aminek kattintásra olvashatónak kellene lenni a kormány.hu-n — ehelyett mostanra kettőször 45, azaz 90 napot kértek arra, hogy ezt a kétperces “válasz e-mail plusz file csatolása” műveletet elvégezzék. Az egész öt perc — mégis mire kell a 90 nap?

Mindenesetre aki eddig esetleg kételkedett benne, hogy van-e köze a Mészáros Lőrinc kivitelezésében készülő Budapest-Belgrád vasútnak a koronavírushoz, most megnyugodhatott. Összefüggés ugyanis biztos van: a Magyarországot eladósító kínai óriáshitel szerződésére vonatkozó adatigénylésemet a kormány a járványhelyzet adta lehetőséget kihasználva tudta 90 nappal kitolni.

Botrány ez minden ponton. Miközben a szociális dolgozók egy plusz fillért sem kapnak, az egészségügy pedig bérrendezés helyett egyszerű juttatást kap (majd, és már aki kap), a Fidesz az adófizetőknek soha meg nem térülő, de Mészároséknak máris szépen fizető beruházásba a járvány ürügyén tolja bele a közpénz-milliárdokat. A hitelfeltételeket és a többi részletet viszont tíz évre titkosították: nyilván nem azért, mert annyira előnyösek — ezért is szeretném magát a hitelszerződést látni. Nem adják. De fogják. Az óra ugyanis ketyeg: lehet szórakozni az adófizetőkkel, de nem tanácsos. Ezt így vagy úgy, de a Fidesz is meg fogja tanulni.

Ha pedig “nemzeti konzultációt” tartanak, lehetne az az első kérdés, hogy a kínai kommunista párttal való nemzeti együttműködést, amire nemzetileg jól ráfizetünk, vajon akarja-e a nép?! Nyilván nem kérdezik ezt, mert egy propagandaanyag nem a párbeszéd eszköze, hanem az agymosásé ?? ne feledjétek: várjuk Hadházy Ákossal az íveket: Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány (TITA)
1401 Budapest, Pf. 152.

Minden segítséget köszönünk!