Szél Bernadett: Ma Orbán Viktor a saját nemzete ellen fordult!

Az alapvető jogok biztosához fordulok a Fidesz emberellenes törvénye miatt, mert az súlyosan sérti az emberi méltósághoz, az egyenlő bánásmódhoz és a szólásszabadsághoz való jogot, valamint a fiatalok testi és lelki egészséghez való jogát.
📍Ma újra saját állampolgárai ellen fordult a hatalom és újabb lépést tett a Fidesz abba az irányba, ami sok honfitársunk számára még kevésbé élhető hellyé teszi Magyarországot. Ahogy tegnap is elmondtam: a kormány a valóságot akarja betiltani. El akar tüntetni a nyilvánosságból, a médiából, az iskolai beszélgetésekből minden olyan tartalmat, ami homoszexuális vagy transznemű embereket jelenít meg, sőt, egyáltalán a létezésükről ad hírt. Mélyen embertelen ez, és ahogy tegnap is írtam: ezzel nem azt érik el, hogy megszűnik a másság, hanem elviselhetetlenné válik az érintettek helyzete.
📍Ezzel a lépéssel a Fidesz felsorakozott az emberellenes diktatúrák sorába: azokéba, amelyek azt képzelik, szavak és kifejezések betiltásával, a szólásszabadság korlátozásával és kisebbségi csoportok jogfosztásával legyőzik a valóságot. Csakhogy ez nem fog sikerülni, és legkésőbb 22-ben el kell zavarnunk ezt az emberellenes rezsimet.
Az ombudsman válaszát várhatóan két hét alatt kapjuk meg, haladéktalanul közzé fogom tenni.