Szél Bernadett: Megszavazták!

0

Szél Bernadett független képviselő a közösségi oldalán osztotta meg ezen bejegyzését.

Az egyik “nem” az én szavazatom volt.
👉🏻 Ami itt történt, az azt jelenti, hogy a törvényhozás elgáncsolja a bíróságot. Ez már nem hekkelés, ez frontális támadás. Új szint.
Egyszer még újra jogállam lesz, de addig is kőkeményen veszélyes precedens ez: ha ez megtörténhet, bárki lehet a következő.
Fontosnak tartottam a lehető leghatározottabb kiállást, mert a képviselet számít.
👉🏻 Szabó Szabolcs képviselőtársam írt egy remek blogbejegyzést az egész csúfos történetről, mutatom:
https://szaboszabolcscsepel.blog.hu/2020/02/20/beszeljunk_vilagosan_az_ugynevezett_bortonbizniszrol?fbclid=IwAR2tCu_j2S1q4q_AFwm20hl8Mk0rIMRf0t0owhh_SHu1gSYD9yrxPnQkNkE

Az egyik “nem” az én szavazatom volt.👉🏻 Ami itt történt, az azt jelenti, hogy a törvényhozás elgáncsolja a bíróságot….

Gepostet von Szél Bernadett am Dienstag, 25. Februar 2020

Felfüggesztették a börtönzsúfoltsági kártalanítások kifizetését. A kormányoldal úgy szavazta meg ma a törvényjavaslatot, hogy még csak most fog elkezdődni az elvileg erről tervezett nemzeti konzultáció – írja az index.hu.

Orbán Viktor február 12-én jelentette be az új nemzeti konzultációt a Fidesz balatonfüredi kihelyezett frakcióülésen.

Június 15-ig nem fizethető ki börtönzsúfoltság miatt megítélt kártalanítás – döntött kedden az Országgyűlés.

A parlament 139 igen, két nem szavazattal és négy tartózkodás mellett fogadta el a Varga Judit igazságügyi miniszter által beterjesztett, a börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos visszaélések megszüntetése érdekében szükséges haladéktalan intézkedésekről szóló törvényt.

Igennel szavaztak a Fidesz-KDNP és a Jobbik jelenlévő képviselői, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független képviselők nemet nyomtak, az LMP parlamenti patkóban ülő képviselői tartózkodtak. Az MSZP és a DK politikusai nem szavaztak.