Szél Bernadett: Nagyon fontos!

Nagyon fontos volt, hogy az első lehetséges pillanatban utcára mentünk a fidesz által tervbe vett kínai kommunista egyetem ellen! A régi antikommunista erő pálfordulása hatalmas árulás és tegnap, amikor a Mérce élőben kérdezett, arra is ráirányítottam a figyelmet, hogy itt ráadásul egy hitelSOROZATról van szó! A Paks2-hitelről ugye még szavazott a Ház. A kínai vasút hitelszerződését most próbálom kiperelni, és itt vannak fejlemények, mert a kormány válaszolt a fellebbezésemre.
Az elsőfokú döntés úgy szólt, hogy még az is titkos, miért titkos a szerződés. Vagyis nemhogy a szerződést, de még azt sem kell elárulni a kormánynak, mégis milyen külpolitikai és külgazdasági érdekeket sértene az, ha a magyarok látnák a szerződést. Akik amúgy az egészet fizetik.
Szerintük azon indoklás, hogy „az adatok megismerése hazánk külpolitikai, külgazdasági érdekeinek illetéktelen külső befolyástól mentes érvényesítését veszélyezteti”, világos és közérthető, kellő részletességű tájékoztatás.
Dehogyis az. Fellebbeztem, és a Külügyminisztérium egy fokkal indulatosabban most azt írja, semmilyen törvény nem írja elő, hogy a kormány megnevezze ezeket a külpolitikai és külgazdasági érdekeket, legyen elég annyi, hogy ők „mindvégig Magyarország érdekeit tartották szem előtt.”
Hogy tessék? Magyarul bemondásra higgyünk el nekik mindent, mert erről törvény van? Maradjunk annyiban, hogy amíg sorozatosan alkotmánysértő törvények születhetnek, biztosan nem Jakab elvtársozása sérti ott bárminek vagy bárkinek is a tekintélyét, hanem a Fiatal Kommunisták Szövetsége. Meg azé a KDNP-é, akik ehhez nyomják a gombot. És persze így egy ponttal nehezebb kiperelnem az árulás dokumentációját, de attól még addig visszük ezt az ügyet, ameddig csak bírjuk. Mert nem leszünk Európa Kínája. Magyarország nem lesz kínai gyarmat.