Szél Bernadett: Nem maradhatnak következmények nélkül a közmédiában készült botrányos hangfelvételek!

Nem maradhatnak következmények nélkül a közmédiában készült botrányos hangfelvételek!

Már közel egy hét telt el a közmédiában készült botrányos hangfelvételek nyilvánosságra kerülése óta, de az MTVA még csak egy nyilatkozatot sem adott ki, a nyílt törvénysértést utasításba adó és a dolgozókat kirúgással fenyegető munkatársak pedig továbbra is az MTVA-nál dolgoznak. Levélben fordultunk a köztévé vezetőihez és a Médiatanácshoz, hogy számoljanak be róla: milyen következményei lesznek a történteknek, és milyen lépéseket tesznek a közmédia pártatlan, hiteles és kiegyensúlyozott működésének helyreállítása érdekében.
Magyarországon az Európai Unióban példátlan propagandagépezet működik közmédia címszó alatt, GDP-arányosan szintén példátlanul nagy adófizetői pénzekből. A közmédia jövőre már 117 milliárd forintra rúgó büdzséje gyakorlatilag tiltott pártfinanszírozás, hiszen ahogy a felvételekből is kiderült, a közmédia a hírszerkesztésben és tartalomgyártásban is nyíltan a kormánypártok politikai érdekeit szolgálja ki, semmibe véve a pártatlan, tárgyilagos és kiegyensúlyozott tájékoztatás törvényi követelményét.
Első lépésben a közmédia vezetőihez és a Médiatanácshoz fordultunk, hogy a nagy hallgatás után végre adjanak rá választ: milyen következményei lesznek a választási csalás bizonyítékául szolgáló felvételeknek és mit lépnek a közmédia hitelének és törvényes működésének helyreállítása érdekében. Ott ugyanis, ahol a közmédia a párt meghosszabbított kezeként működik, nem beszélhetünk szabad és tisztességes választásokról!