Szél Bernadett: Nézzünk körül kicsit!

0

Továbbra is azt látom, a kormánynak a munkavállalókat védő kemény intézkedéseket kell villámgyorsan bevezetni. Mire gondolok?

👉🏻 Az adó-és járulékkedvezmények fontos könnyítések voltak, de itt nem állhatunk meg. Itt a hónap vége, és írjátok Ti is, hogy számos munkáltató már nem, vagy még utoljára tud bért fizetni. A kormány is azt mondta: százezer, vagy akár több dolgozó is elveszítheti a munkáját — és itt kell hozzátenni, amit ők nem mondtak, hogy ezeknek a munkahelyeknek a nagy része megmenthető állami szerepvállalással!

👉🏻 Ezt teszik az európai országok is: nézzétek meg a képet, már az uniós államok fele bevezette a munkaidő-csökkentés és az állami bérátvállalás valamilyen kombinációját. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a kényszerűségből csökkentett munkaidő mellett az állam átvállalja a kieső bér 40-90 százalékát. A minta Németországból jön és Ausztriában is bevezették az akár 0 órás “Kurzarbeit”-ot: ott minél kisebb a kereset, annál nagyobb arányú az állami támogatás, és akár 90 százalék is lehet. Azok a munkáltatók kérhetik ezt a munkaügyi hivataltól, akik a munkavállalók egy bizonyos százalékát csökkentett munkaidőben foglalkoztatják. Én is ezt tenném itthon (és nem Mészáros Lőrincet mentenem ki a Mátrai Erőműből).

👉🏻 Ez ugyanis nagyon jó módja a munkahely-megtartásnak a járvány ideje alatt, és nemcsak nyugat-európai, de kelet-európai államok is alkalmazzák: Lengyelország, Csehország, Románia, Bulgária. Magyarország az utolsók között van a munkahelymegőrző támogatások arányát tekintve: itt a GDP 0,3 (!) százalákát fordította eddig a kormány az azonnali válságkezelésre. Tudom, és mondom is, fontos lépések születtek eddig, de látni kell, hogy ezek nem kifejezetten a munkavállalókat védő intézkedések voltak!

👉🏻 A munka törvénykönyve is például a munkáltatók és nem kifejezetten a munkavállalók javára módosult: erős jogosítványokat kaptak a munkáltatók, például akár előző nap, vagy a munkaidő kezdete előtt egy órával is módosíthatják a munkaidő-beosztást, vagy teljesen eltérhetnek a munka törvénykönyvétől — persze ha abba beleegyezik a munkavállaló is és persze tudjuk, nem egyenlő felekről beszélünk. Ehhez képest a dolgozók érdekében eddig semmilyen könnyítést nem láttunk. Például a gyermekükkel otthon maradó szülők rendkívüli extra szabadságát sem vezették be, vagy a már említett, akár nulla órás munkavégzéssel járó rövidített munkaidőt sem.

‼️ Itt az ideje a munkavállalók érdekében is cselekedni! Javaslom jó ideje, hogy a magyar kormány is hozzon létre krízisalapot, és vezesse be az államilag támogatott munkaidő-csökkentést! És nincs mire várni: a válság mostani szakaszában kell ezt megtenni — nem véletlenül megy ebbe az irányba Európa is.