Szél Bernadett: Pár nap múlva Strasbourban fogok kopogtatni Polt Péterék pofátlan döntése miatt!

0

Hosszú interjút közölt az LMP volt politikusával a Magyar Hang, amiből kiderült, hogy nem fogadják el az ügyészség döntését. Ismert, a Polt Péter vezette hivatal hétfőn jelentette be, hogy az országgyűlési képviselők az MTVA épületében nem hivatalos személyként jártak el, ezért velük szemben hivatalos személy elleni erőszak nem valósult meg. Ezzel szemben a vádhatóság úgy látja, a közérdekű üzem működése megzavarása bűntettének kísérlete és más bűncselekmények gyanúja állapítható meg, ezért a mai napon ismeretlen tettes ellen nyomozást rendeltek el.

Pofátlanság

– Teljes pofátlanság ez döntés, nem véletlenül szerepel az öt pontunk között, hogy független igazságszolgáltatást követelünk – mondta el Szél Bernadett kérdésre válaszolva. Mi a közmédia épületében felmutattuk a képviselői kártyánkat, elmondtuk, mit szeretnénk, ezután engedtek be minket. A helyzet már miattuk eszkalálódott, teljesen abszurd volt, ahogy eljártak. A videófelvételen jól látszik, ahogy a biztonsági őrök eljártak a képviselőkkel szemben, erőszakot ők alkalmaztak, nem pedig mi. A feljelentést én tettem, Hadházy Ákos pedig a társfeljelentő, az ügyünk Strasbourgnál van – tette hozzá.

„Ifjabb Lomnici Zoltán a Fidesz embere”

A politikus ezenfelül beszélt a közmédiában uralkodó helyzetről is, ahol szerinte a Fidesz saját maga számára safe space-t, azaz biztonságos helyet akarnak létrehozni. És előkerült természetesen az  Ifjabb Lomnici Zoltánról kiszivárgott felvétel is, amiben a volt LMP-s politikusok akciójáról mondta el „saját véleményét”.

További részletek a lap cikkében

olkt.hu