Szél Bernadett: Takarodjon a közéletből Szijjártó Péter!

Mindig aggódhatunk, amikor Szijjártó repülőre száll. Most is így van ez: megint Moszkvába utazott, hogy Paks2-ről tárgyaljon. ‼️Figyelem! A tervezett paksi bővítéssel kapcsolatban jelenleg semmilyen megbeszélnivaló nincs Moszkvával. Semmi. A labda ugyanis nem náluk pattog, hanem — immár több mint 15 hónapja — az Országos Atomenergia Hivatalnál, akik a biztonságunkat féltve nem engedték át a projektet!

🔺Az orosz Roszatom ugyanis olyan csapnivaló minőségű engedélyezési dokumentációt adott be az OAH-nak, amelyre még a közvetlen politikai irányítás alá helyezett nukleáris hatóság sem merte kiadni az engedélyt, a látványos kormányzati nyomásgyakorlás ellenére.

🔺Ez a helyzet most, és ezt a helyzetet nem lehet semmilyen moszkvai “tárgyalással” kezelni — ha csak nem az a megbeszélés tárgya, hogy a Roszatom álljon neki újra az egésznek (de leginkább felmondani kell ezt az egészet, itt érdemes megjegyezni, hogy az oroszok ugyanígy lepattantak az OAH finn testvérintézményéről, azzal a különbséggel, hogy ott már öt éve tart a huzavona és a hiánypótlások sora).

Ha esetleg Szijjártó arról alkudozik, milyen feltételekkel engedhetnék át mégis a hibáktól hemzsegő, súlyos kockázatokkal fenyegető engedélykérelmet, arra csak azt tudom mondani: nincs helye Magyarország élén olyan döntéshozóknak, akik alkualapnak tekintik a magyar emberek biztonságát. Felelőtlen, korrupt társaság. Ezért fogjuk leváltani őket jövő tavasszal.

#vanmiértküzdeni
#szelbernadett
#pest02
#bernadett2022
#szelbernadett