Szél Bernadett: Valódi konzultáció a Fertő tavi beruházásról!

Valódi konzultáció a Fertő tavi beruházásról❗️Csatlakozzatok!

 

📌60 hektárnyi védett természeti területen készül a kormány — közpénzből — egy környezetpusztító luxusberuházásra. A tervek szerint a Fertő-Hanság Nemzeti Park és a Fertőtáj UNESCO világörökségi területén húznának fel egy 100 szobás 4 csillagos szállodát, 26 tóparti apartmanházat, többszintes látogatóközpontot, motelt, kempinget, fedett sportkomplexumot műfüves focipályával, 880 férőhelyes parkolót és egy 850 vitorlásra és 400 evezős csónakra méretezett kikötőt.
📌Magyarul lebetonoznák és beépítenék a Fertő tó soproni szakaszát, mindezt közpénzből: 30 milliárdot költenének a pénzünkből egy masszívan környezetpusztító beruházásra, ami ellen több mint 70 civil szervezet és helyiek is folyamatosan tiltakoznak.
Feldúlják és kisajátítják, építési területként használják az összes nagy tavunk partját, holott a Balaton, a Fertő tó, a tatai Öreg-tó és a Velencei-tó részben vagy teljesen része a Natura 2000-es hálózatnak és tagja a nemzetközi egyezmény által védett Ramsari-területek hálózatának.
📌 Még a fideszes alaptörvény is kimondja: “A természeti erőforrások, különösen a termőföld, az erdők és a vízkészlet, a biológiai sokféleség, különösen a honos növény-és állatfajok, valamint a kulturális értékek a nemzet közös örökségét képezik, amelynek védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége.” A Fertő tó és környéke Közép-Európa legnagyobb madárrezervátuma, és ahogy a civilek is írják: bármilyen beavatkozás csakis ökológiai szemlélet alapján, az ott élő védett növény-és állatfajok élőhelyének megőrzésével valósulhat meg.
‼️Ne engedjük, hogy a Fidesz elpusztítsa védett természeti értékeinket!

 

👉🏻Mondjátok el Ti is a véleményeteket a beruházásáról itt: https://fertokonzultacio.hu/

 

 

Mert a jövő zöld, vagy semmilyen! 💚✊🏻

 

 

Fotó: Szukits Rezső