Szélesvásznú amerikai álom Orbán módra

Füzesy Alex

Kellett ez neki higgyétek el, meg nem csak neki, hanem a követőinek is, akik lehet, hogy megfagynak a télen, de legalább azt boldogan teszik, fagyott hatóságiáras farhátat szorongatva, a jéghideg radiátorlaphoz kucorodva.
Persze legjobban Orbánnak kellett ez a Texasi fellépés, mert bizony mostanság alaposan megtépázódott az ő kis sötét lelkecskéje. A magyar adófizetők meg úgyis bírják, támogatják gond nélkül, csont nélkül az orbáni hóbortokat, mert kell a telek végén a budi helyére a stadion, meg napláne egy kisvasút, meg Európa legnagyobb tűzijátéka a bűnös városba, meg minden kell, kell a fellépés Ámerikába is, természetesen közpénzből!
Pipa, pipa, pipa!
Ez is meg volt, hurrá és a MiMagyar Orbán hivő legott el is alélt a Trumppal közös fotóktól. “A világ két legnagyobb formátumú politikusa” – írta Gizike vagy Gőzeke, mert tök mindegy kit is rejt a név, az orbáni facebook oldalon megejtett bejegyzés a lényeg!
Persze azt már csak a liberális, demokratikus szenny sajtó írja meg, hogy Orbán csak azért beszélhetett ezen a (szél)jobbos dzsemborin, mert kemény dollárokat pengetett ki érte a magyar adófizető, mert ez nem egy meghívásos előadás volt, hanem fizetett reklám. Ahogy arról sem értesül a magyar adófizető, hogy Orbán kormányzati repülővel, amit szintén a magyar adófizető vásárolt, repült Ámerikába. Sőt, Orbán és küldöttségének minden költségét a magyar adófizető állja, legyen szó a luxus bármilyen fokozatáról.
Orbán talált magának egy amerikai szövetségest jópénzért, egy olyan szövetségest, aki ellen több eljárás is folyik, aki fegyveresekkel akarta megdönteni az alkotmányos amerikai államrendet (milyen ismerős ez 2006-ból).
…és bár Orbán magyarországi hívei most földig borulnak Orbán nagysága előtt, én azért szólok nekik, hogy irgalmatlan nagy bukás a vége!
Csak szólok, hogy Orbán a jelenleg hivatalban lévő USA kormánya ellen lázított Amerikában, vonta kétségbe a legitimitását, ez pedig a legvacakabb álmoskönyv szerint sem jó ómen!
Csak szólok, hogy Romániában most vágják ki az RMDSZ-t a román kormányból, Orbán posványosi beszéde miatt, mivel a romániai magyarok nem határolódnak el Orbán fasiszta dumájától.
…és újra szólok, hogy szeptemberben az Európai Unióban megszavazzák Magyarország szavazati jogának felfüggesztését, onnét pedig se pénz, se vétó. Orbán pedig egy dolgot fog tenni, hogy hatalmát megőrizze, kilépteti Magyarországot az Unióból és ebbe neked beleszólásod nem lesz, utána pedig jöhet a belorusz modell, Lukasenka módra!
A mellékelt fotókon az látható, hogy mennyien voltak kíváncsiak Orbán beszédére, még Felház, akarom mondani, még félház sem!