Szénné szivattak egy magyar férfit egy vidéki kórházban!

Akkor pedig már nem volt műthető. A vidéki kórházak több szakrendelése teljesen kiürült. A területi rendszer miatt azonban nem lehet más városba küldeni a beteget. Ez emberek életébe kerül.

 

Egy vidéki nagyváros háziorvosa nem tudja a betegeit beutalni szakrendelésre a helyi kórházba, mert papíron ugyan van ellátás, de valójában vagy nincs orvos, vagy több hónapja szabadságon van. A területi ellátási kötelezettség miatt nem küldheti máshova a betegeit. A várakozás a beteg életébe is kerülhet – írja a 444.

 

A háziorvos azt mondta a portálnak:

 

„tavaly nyáron már elhunyt egy idős betegem bőrtumorban, illetve annak súlyos áttéteiben. Júniusban kapott sürgős bőrgyógyászat beutalót, szeptemberben látta bőrgyógyász. Már nem volt műthető.”


A helyi kórházban egyetlen nyugdíjas főorvosnő rendel a bőrgyógyászaton. Másik város kórháza a területi ellátási kötelezettség miatt nem fogadhatja a betegeket, a sebész pedig addig nem műtheti meg őket, amíg nincs bőrgyógyászati szakvélemény.

 

A háziorvos szerint

 

„az egyetlen bőrgyógyász doktornő szabadsága alatt a rosszindulatú bőrdaganatos betegek vagy várnak, vagy szereznek lakcímet olyan helyen, ahol nem csak papíron létezik az ellátás, vagy a magánellátáson és magánkapcsolataikon keresztül találnak kiskaput.”