Szentkirályi Alexandra: a kormány azért dolgozik, hogy megvédje Magyarországot, a magyar embereket

Nem sokkal azután, hogy Orbán Viktor hazatért az amerikai útjáról, kormányülést tartott, melynek ideje alatt fontos pontokat beszéltek át, és lehetséges, döntések is születtek bizonyos kérdésekben.

Magyarország sincs könnyű helyzetben az ukrajnai háború miatt, mely számos szankciót váltott ki Brüsszel részéről. Ezen szankciók többsége úgy tűnik, nemigazán működik, nincs igazi hatással az orosz gazdaságra, ellenben az európai emberek pénztárcájára.

A magyar emberek is egyre többet fizetnek az élelmiszerért, sok esetben sokkal magasabbak az árak. Nincs más lehetőség, mint spórolni, és már nem kevesen alakíthatták át a vásárlási szokásaikat, reagálván a helyzetre.

A kormány ugyan igyekszik mindent megtenni, a szankciók miatt rendkívül nehéz úgy reagálni, hogy az emberek ebből ne érezzenek semmit. Senki nem látja az alagút végét, ami aggasztó, akárcsak Kína és Tajvan egymásnak feszülése, miközben az USA ott áll a tajvani nép mögött.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hangsúlyozta, csak az a miénk, amit meg tudunk védeni. Kiemelte, nagyon sok minden fenyegeti hazánk békéjét és biztonságát, kezdve a háborús inflációval, ami valóban súlyos problémát okoz.

„Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni! Ma nagyon sok minden fenyegeti hazánk békéjét és biztonságát: szomszédban folyó háború, energiaválság, illegális migráció, háborús infláció.”

 

– írta a posztjában Szentkirályi Alexandra.

 

„A kormány azért dolgozik és ülésezett ma is, hogy megvédje Magyarországot, a magyar embereket.”

 

– tette hozzá a pénteki posztjában a kormányszóvivő a kormányülést követően, amit valószínűleg később Kormányinfó követhet.