Szenzációs gumicsontmaradványokat találtak a Budai vár alatt

Nyugodtan mondhatjuk, hogy egyedülálló, a világtörténelemben még soha nem látott felfedezést tett néhány magyar, meleg, zsidó tudós: múzeális értékű, és történelmi jelentőségű gumicsontokat fedeztek fel a Budai Vár alatt.

A csontok valószínűleg az egyik vármegye főispánjának a maradványai lehetnek, de a kutatók azt sem zárják ki, hogy a CEU elüldözése vagy az internetadó belengetése körüli időszakból származik a lelet.

A kutatók nem tudták eldönteni, hogy azzal szennyezik-e jobban a környezetet, ha bent hagyják a gumicsontokat, vagy azzal, a kiveszik, így egyelőre távolról csodálják a szenzációs felfedezést. Azért is, mert az ásatást több tényező is nehezíti.

Egy ideje már itt hevernek, kiásni még nem tudjuk őket, mivel nincs szakember. Napszámosok segítettek volna ki, de mivel a kormány duplájára emeli az adóterheiket, rájuk sem számíthatunk. Több kutatónk is külföldre költözött, így tanárokat hívtunk szakértőnek, de ők zsömlére költötték a napidíjat, így nem nagyon voltak a segítségünkre. Az idő megy, közben az ásatási költségek is megemelkedtek, mióta 400 forintot súrolja az euró.

– mondta az egyik tudós.

Az ásatás így egyelőre illegális, de szerencsére annyi rendőr mondott fel, hogy nyugodtan vizsgálódhatnak a kutatók.

A szakemberek a gumicsontok elhelyezkedéséből arra következtettek,

hogy az elhunyt fehér, heteroszexuális, keresztény férfi lehetett, de hozzátették, hogy az illető nemét nem az ő dolguk meghatározni.

Az elsődleges vizsgálatok szerint az ember testtartása arra enged következtetni, hogy vélhetően akkor érte a halál, amikor az államháztartási hiány és az infláció miatti végzett önkielégítést egy tihanyi kikötőben. Hogy hogy került fel a Budai vár alá, azt még mindig nem értik a kutatók, de azt valószínűsítik, hogy a Ryanair csempészte fel a gumicsontokat a fővárosba.

Szenzációs gumicsontmaradványokat találtak a Budai vár alatt