Szerdán durván emelkedik az üzemanyagok ára Magyarországon

Január negyedikétől újabb változás lép életbe a magyar benzinkutakon. Szerdától a benzin ára bruttó 10, míg a gázolajé 4 forinttal emelkedik.

Nincs megállás az üzemanyagárak emelkedésében. Szerdán a benzin beszerzési ára bruttó 10 forinttal emelkedik, a gázolajért pedig 4 forinttal kell többet fizetni a töltőállomást üzemeltetőknek – írja a Holtankoljak.

Mint írják, ez a változás várhatóan a kiskereskedelmi árakat is érinteni fogja, így január 4-től az alábbi átlagárakra számítunk a benzinkutakon:

  • 95-ös benzin: 652 Ft/liter
  • Gázolaj: 720 Ft/liter

A lap első heti üzemanyagár-változás előrejelzése szerint a 2023-as év első hetében is változhatnak az üzemanyagárak, mivel a Brent olaj hordónkénti ára 86 dollárra emelkedett egy hét alatt, ami 2 százalékos változást jelent. A forint pedig némileg erősödött a dollárral szemben, egészen 373 forintig ment vissza egy hét alatt az árfolyam. A fenti események minimális áremelkedést hozhatnak a hazai üzemanyagárakban.

Mint ismert, miután a Mol bejelentette, hogy az országban kialakult üzemanyag-hiányos helyzet miatt nem tudnak ellátni rengeteg magyarországi benzinkutat, az autósok pánikvásárlásba kezdtek.  Az ellátás hiánya miatt napokig vadászni kellett az üzemanyagot a benzinkutakon. Az árstop december 6-án történt feloldása segített ugyan a probléma megoldásában, de azt a szakértők is közölték, hogy néhány napba vagy egy-két hétbe még beletelhet, mire az ellátás helyzete rendeződik Magyarországon.