Szeretnél kormányváltást? Rendszerváltást?

0

Úgy írom le, hogy értsd! De tízből kilencen nem fogják érteni!

 

Ez voltaképp egyszerű teszt arra nézve, hogy mennyire vagy képes a világot, és a jelenlegi helyzetet annak teljes és komplex realitásában látni!
Na ugorjunk neki!
Remélem felkészültél!?
Szeretnél kormányváltást?
Rendszerváltást?
Gyakran mondod, hogy az emberek nem fognak össze?
Sokszor emlegeted fel, hogy senki sem tesz semmit?
Elégedetlen vagy a társadalom hozzáállásával?
Keresel egy vezetőt, akit követhetnél? Aki elmondja mi a megoldás?
Ha a fentiek nagy többségére a válaszod IGEN, akkor teljesen rosszul látod a helyzetet.
Kifejtem! Most szólok: szarul fog esni, úgyhogy akár el is lapozhatsz!
Amikor én azt mondom, hogy építsünk csirkeólat és te nem érted és idegbajt kapsz, az annak igazolása, hogy nem érted a helyzetet.
Ha azt mondom csináljunk, kisgazdaságot, emeljük fel a nyomorgókat, segítsünk azokon, akik amúgy Orbánra adták a voksukat és te azt mondod, hogy ez baromság, akkor totálisan vaksi vagy a helyzetet érintően.
Amikor azt mondom, hogy azokon segítsünk, akik gyakran nem akarnak a saját nyomorukon sem segíteni, amikor azt mondom, hogy menjünk ki a falvakba, szegregátumokba, nyomortelepekre és építsünk valamit, amiről felismerni, hogy nem odavaló és te ezt idióta hülyeségnek érzed, akkor bizony szarul látod a dolgokat.

Én nem vezetőt kínálok neked, hanem olyan ügyet, ügyeket, amik mentén össze lehet fogni!

 

Ami végre megtanít arra, hogyan állj ki elveszettnek látszó dolgok, emberi értékek, felfoghatatlannak látszó ideák és egy olyan rendszerkoncepció mellett, ami alapjaiban írhatná át Magyarország jelenét.
DE te konokul azt mondod: NEM!
Mondjátok az emeletes baromságokat, hogy kell az összefogás, de nincs ügy amiben ezrek állnának össze egységgé és azt mondanák: Megcsináljuk!
Ha holnap a Shepherd oldal hetvenezer kedvelője egységesen azt mondaná “megcsináljuk”, akkor havonta egy falut helyre tudnánk tenni, és megmutathatnánk az összefogás erejét. DE TE NEM! Te nem akarsz összefogni, nem akarsz ügyet, csak kifogásokat kreálni: MIÉRT NEM MEGY!
Nem tüntetés kell! Nem hülye beszédek és városi menetelés, majd a “menjetek haza” miatti hiszti!
ÉPÍTS! NE KIFOGÁSOKAT KREÁLJ!
Unom, hogy Forradalomról beszélsz! De nem tudsz 10 percet áldozni az idődből egy tyúkólra.
Unom, hogy halálról beszélsz, de nem tudsz adni éltet.
Unom, hogy egy vezetőért sóhajtozol, miközben te magad életeket menthetnél!
Hazudsz, amikor leírod, hogy változás kell, mert igazság szerint neked jó ez a jelenlegi fostenger. Mert ha nem lenne az, már tettél volna valami remek, valami elemi jót, ami alapjaiban mozdította volna meg a világot, de nem teszed, mert könnyebb üres szavakat locsogni a Facebookon, mint száz forintot adni egy éhezőnek.
Én az összefogást ajánlottam fel neked majd egy évtizede, de neked nem kell! Mert neked tíz éve nincs semmire időd, energiád, mert tíz éve azt harsogod, hogy elég, ne tovább, itt a vége!

Tíz éve hallgatom, hogy “erre nincs idő”.

 

És hiába a lehetőség, hogy jobb ember légy, hogy megváltozz, hogy átalakulj, hogy felismerd az összefogás iszonyatos erejét… Neked igazság szerint ez megerőltető.
Mert neked forradalom kell, egy vezető, meg valaki, aki elmondja mi a retkes kékeres, visszeres, lukacsos lóherét kell csinálnod, hogy a gyerekednek jobb élete legyem, hogy az anyádat ne dobják ki a kórházból, hogy legyen élhető, fenntartható gazdaság, hogy ne égessük fel a világot.

Mutatom. Csak nem látod, mert képtelen vagy a LÁTÁSRA!

 

Évek óta mutatom milyen csodás érzés másokért dolgozni, áldozatot hozni, de te nem akarod megérteni. Nem akarod felfogni, mert azt képzeled, hogy a világ rendje nem rajtad és a benned szunnyadó csodán múlik, hanem egy primitív politikuson, aki majd megint ígér neked tizennyolcadik havi nyugdíjat, meg ötszázezres fizetést, meg rendes életet… Aztán a torkodba szarik!
Te hinni akarsz!
Valaki másban!
Én meg hiszek BENNED! Holott a világnézeted, az összefogásra való hajlamod és az egész életfilozófiád pont annyit ér, mint az a Facebook bejegyzés, amiben leírod, hogy kéne egy vezető, kéne egy forradalom, kéne egy normális Magyarország, kéne valaki aki elmondja mit kell tenned…
SEMMIT!
Mert ha a füledbe ordítom, akkor sem érted!
Van ügy! Csak hiányzol mellőle, mert nem hiszel magadban! Ez a retkes valóság. Az összefogás az építés, a teremtés. Az, hogy összedolgozunk veszett, halott, reménytelen ügyek érdekében és égig emeljük őket!
EZ AZ ÖSSZEFOGÁS. AZ ÉPÍTÉS!
Úgyhogy én ezután is azt fogom majd mondani, hogy a megoldás az, ha tyúkólat, disznóólat, kisgazdaságot építünk…

…mert nem az a lényeg, hogy mit teszünk, hanem az, hogy sokan, együtt, közösen tegyük!

 

Mert nem az a fontos, hogy mit építünk, hanem az, hogy közösen építjük! Mert ha közösen építünk dolgokat, amit a retkes orbánnak, meg a beteges, nőgyűlölő, fasisztoid, homofób, xenofób, illiberális, bűnöző bandájának kéne megépíteni, akkor kiderülne mindenki számára, hogy ezekre a kreténekre semmi szükségünk!
És ha ezt nem érted, akkor sajnos nem csak te, hanem a szüleid, a gyereked a családod és az egész magyar valóság menthetetlen!
Most van hajnali fél kettő. Én hatkor megint elmegyek vidékre. Mert hiszek abban amit csinálok. Te meg elmondhatod ezredjére, hogy ennek semmi értelme! Én építek, te károgsz! Vajon mi visz előbbre?
Juhász Zoli – Shepherd
ui: Igen. Kisgazdaságot mentem építeni! Munka mellett… Te meg nyugodtan leírhatod, hogy miért nincs igazam. És amikor ezt megteszed, voltaképp igazat is adtál nekem.

Azoknak akik itt állnak mellettem, akik segítenek, akik értik azt amit teszek, azoknak: Köszönöm.

 

Juhász Zoli/Facebook