Szervusz Báttya ? iszol te eleget, szeded a gyógyszereidet?

Aggódó arczal figyelem pártunk és népünk nagy vezérének mentális leépülését. Mással ugyanis nem tudom magyarázni azokat az eszmefuttatásokat, melyeket megejt a Kossuth rádióban péntek reggelente.
Az ugye egy tök természetes dolog, hogy amikor az ember túl sokat eszik, iszik, vagy a nagy mennyiségben elfogyasztott szotyoládé mag olajai csavarják az ember beleit, akkor rosszakat lehet álmodni. A legtöbb ember ezt elintézi egy jól eső szellentéssel, vagy ki kínlódja magát a budi magányában, de Orbán nem! Kinyilatkozásait hallva, olvasva, fejedhez kapsz, hogy ez az ember már ébren is álmodik ráadásul rosszakat, ami nem lenne gond, ha ezeket a vízióit nem akarná rákényszeríteni egy egész országra.
Értem én, a háborús retorika fontos ahhoz, hogy megmaradjon az “éberség NERtársak”, de lassan olyanbá kezd kinézni az orbáni világkép, mintha Magyarország egy posztapokaliptikus film helyszíne lenne.
Mit álmodhat ez az ember?
Orbán ezekben a beteges képzelgésekben úgy láthatja önmagát, mint aki Magyarország felett lebeg, mint anno Júlia, aki nem akart a földön járni, miközben szeme acélosan mered nyugat felé és mellkasán “mimagyarok” felirat virít. Lent az utcákon szivárványba öltözött transzvesztita hadak kószálnak, óvodásokra vadászva, tűsarkuk félelmetesen kopog, az elhagyatott utcák kátyúk rajzolta magányában. Brüsszel a város, sunyin vándorol a sötét felhők által borított látóhatár szélén, miközben zombinak látszó migránshadak ostromolják a déli határszakaszra felhúzott kerítést. Néha feltűnik egy Gyurcsány arcú démon és azt rikoltozza, hogy “elkúrtuk”, miközben a felhők közül Simicska vádlóan szegezi mutatóujját az ország felett lebegő főhősre és azt suttogja – “iceg et” -, de ez érthetetlen, mert Simicska ravasz és fordítva suttogja ? Nemváltó bölcsődések a panelházak tetejéről “Meseország mindenkié” mesekönyvvel ágyúzzák a lebegő hőst, akinek kevlár mellényéről lepattannak a próbálkozások.
… és ekkor feltűnik egy dementor, akinek arca Sorosé, amúgy pedig egy füstokádó, gőzhajtású tolókocsiban lebeg, amit dollárok égetésével hajtanak a liberális, libériás szolgák. Már csak keleten látszik valami hajnali derengés, nyugaton teljesen elsötétedett az ég, amin szivárványszínű villámok cikáznak.
Lent a CÖF seregei sorakoznak, Bayer vezérrel az élen, Széles Gábor buszaival a háttérben, miközben Bencsik lovag előrántja lovagi kardját és nyugat felé vezényli a Tescoból kiterelt nyugdíjas hadakat. Brüsszel a város szűkölve, hátrál a Tescos fagyott csirkelábbal támadó nyugdíjas kommandók elől, miközben Ákos, vagy Feró rázendít az “Éjjel soha nem érhet véget” slágerre és a fociultrák bevonulnak Kubatov tábornok vezetése alatt. Semjén is belovagol egy frissen lelőtt csodaszarvason, át az agancskapun, kezében kereszttel, vállán vadászpuskával, őt pedig követi az egész KDNP, mind a tíz ember…
…emberek, ébresztő!

Lang Alex