Szexuális kényszerítés miatt is feljelenti Borkai Zsoltot a Jobbik

0

Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei főügyészségnél feljelenti a botrányba keveredett fideszes győri polgármestert, Borkai Zsoltot.

A politikus álláspontja szerint több bűncselekménysorozat is megvalósult az ördög ügyvédje elnevezésű blogon megismert történetek, fényképek és videófelvételek alapján: a feljelentésében szexuális kényszerítés, hivatali visszaélés, hűtlenkezelés, okirathamisítás és kábítószer birtoklása szerepel.

Varga-Damm Andrea elmondta, hogy a feljelentést már aláírta, és még ma postázza is. Varga-Damm Andrea egyben reményét fejezte ki, hogy az győri ügyészség kivizsgálja, történt-e visszaélés a Borkai-botrány során, hozzátéve: egy normális országban a nyomozást már az eddigi információk alapján meg kellett volna hivatalból indítani.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a rendőrség sem vizsgálódott a fideszes szál után, amit viszont azzal magyarázott, hogy hazánk diktatúra felé halad.

A Jobbikos képviselő egyébként a magyar politikatörténet legnagyobb szex- és drogbotrányának nevezte Borkai Zsolt esetét. Szerinte a felmerült korrupciót, közpénzlopást, hatalommal való visszaélést, prostitúciót és drogfogyasztást mindenkinek el kellene ítélnie, és ilyen embernek semmilyen szerepe sem lehet a közéletben – utalt arra Varga-Damm Andrea, hogy Borkai továbbra sem mondott le a polgármesteri jelöltségéről.

Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője leszögezte, Borkai Zsolt nemcsak politikusként, hanem családapaként is megbukott: feleségét is megszégyenítette, és további erkölcsi kérdéseket vet fel az is, hogy a fideszes polgármester a saját lányánál négy évvel fiatalabb prostituálttal “közösült” – tette hozzá.

A Fidesznek a botrány után vissza kellett volna hívnia Borkai Zsoltot a tisztségeiből, de ez elmaradt – hangsúlyozta a Jobbik országgyűlési képviselője, aki ezt annak tudta be, hogy több száz fideszes kiskirály, illetve több ezer NER-lovag van, akik ugyanígy élnek, fényűzésben, luxusban az adófizetők pénzén.

“Ez a Fidesz igazi arca” – fogalmazott Varga-Damm Andrea.

 

 

(MTI)