Szijjártó: A kerítéshez most érkező migránsáradatot Soros és Brüsszel küldte ránk

A migránsok összességében egy új szintre léptek az agresszió tekintetében. Felfegyverkeztek vagy valaki felfegyverezte őket, és nem félnek használni is azokat – erről beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjújában Szijjártó Péter.

A külügyminiszter szavai szerint a magyar határnál is számos ilyen agresszív esemény történt az elmúlt időszakban.

Pintér Sándor a szerdai kormányülésen mutatott videófelvételeket arról, ahogy a migránsok egy-két méterre a határkerítéstől fegyverekkel járkálnak, üveggolyókat lőnek ki csúzliból vagy épp köveket dobálnak a kiérkező rendőrökre. – Itt lenne az ideje, hogy magukba nézzenek mindazok, akik ezeket a migrációs hullámokat bátorítják és szervezik.

Mert a helyzet most úgy néz ki, hogy Brüsszel és a Soros-hálózathoz köthető NGO-k részben szervezik, részben bátorítják az Európa felé irányuló migrációt – mondta.

Szerinte mindazért, amit Magyarország déli határánál látunk, Brüsszel és a Soros-féle NGO-k a felelősek, ugyanis ha Brüsszelnek lenne egy világos migrációs álláspontja, akkor kevesebben indulnának útnak, ha pedig Soros György hálózata nem finanszírozná a migrációt támogató szervezeteket, akkor az embercsempészek üzleti modelljeit is sokkal könnyebb lenne szétzúzni.

A kormánytag beszélt arról is, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel szoktak beszélni, legutóbb múlt héten telefonáltak energiaellátási ügyekben.

Az orosz elnök legutóbb a magyar választásokat követően beszélt telefonon a magyar miniszterelnökkel, Orbán Viktor akkor szorgalmazta a béketárgyalásokat és a tűzszünetet.

Azóta köztük nem volt közvetlen kommunikáció.